În viață nimic nu este întâmplător. Dumnezeu nu îți dă atunci când vrei ci când ai nevoie

Știi momentele acelea când pur și simplu te întrebi “De ce”? De ce ți se întâmplă tocmai ție? Sau ce ai făcut ca să ai parte de atâta suferință? Sau neputință? Poate că nu vei găsi un răspuns imediat, poate că ți se pare nedrept, poate că vei simți furie, dar nu-ți pierde credința!

Nimic nu e întâmplător

Par atât de stupide cuvintele astea, dar dacă le-ai acorda puțină atenție, cred că mi-ai da dreptate. Nimic nu e întâmplător. Nu e întâmplător că citești cuvintele astea, nu e întâmplător că am ales să le scriu, nu e întâmplător ce ți se întâmplă. Nici fericirea nu e întâmplătoare. Totul vine la momentul potrivit.

Că nu știi tu când e momentul potrivit, asta e partea a doua. Că ești tu nerăbdător și ai senzația că ție nu ți se întâmplă nimic bun, e partea a treia, dacă vrei. Dar vezi tu, gândurile astea le întunecă pe altele. Cum să înveți ce ai de învățat dacă-ți pui falca în palmă și-ți plângi de milă? Cum să înveți ce ai de învățat dacă ești atent la alții și nu la tine?

Relaxează-te, omule drag! Relaxează-te și ai încredere! Și abia atunci vei vedea răspunsurile sau soluțiile.
Te-ai relaxat? Acum amintește-ți momentul acela când ai acționat din impulsivitate. Așa-i că după o vreme ți-ai spus “Doamne, ce naiv am fost!”? Așa-i că în momentele tale de liniște vezi lucrurile diferit? Ai dreptul să spui stop. Ai dreptul să te gândești la tine și nu la alții. Știi de ce? Pentru că omul de lângă tine nu va fi bine dacă tu nu ești. E în firea naturii.
Oare de ce nu suntem învățați de la bun început că astea sunt singurele arme de care avem nevoie în bătălia cu viața?

Dumnezeu te iubește, dar tu te iubești?

autor Cosmina Tudosă