“În viață trebuie să nu crezi tot ce auzi, să nu spui tot ce ştii, să nu dai tot ce ai…”

„Să nu crezi tot ce auzi, să nu spui tot ce ştii, să nu faci tot ce poţi, să nu dai tot ce ai”. Am incalcat fiecare dintre cele patru reguli, cu buna stiinta, ori de cate ori viata mi-a dat ocazia sa fac asta. Asa am facut probabil cu totii…

„Să nu crezi tot ce auzi”

Nu e bine, nu e frumos. Judeca inainte sa scoti ceva pe gura, caci odata spuse, cuvintele nu le mai poti lua inapoi, iar raul facut cu greu il mai poti schimba in bine.

„Sa nu spui tot ce stii”

Uneori, ne destainuim din compasiune fata de celalalt. Insa e bine sa tii pentru tine. Sunt ale tale si e mai corect sa nu spui mereu tot ce stii; se poate ca cineva sa se foloseasca de asta.

„Sa nu faci tot ce poti”

In ceea ce priveste binele, da, fa tot ce poti, pentru ca, fara doar si poate, exista o lege a compensatiei si nici nu stii cand ti se intorc faptele bune. Omul poate face mult rau, uneori chiar inconstient. Mai ales atunci cand simte ca puterea se afla in mainile sale. Nu fa tot ce poti, dar fa tot ce trebuie si tot ce tine de puterile tale sa faci lucrurile corect, care sa nu-ti afecteze stima de sine.

„Sa nu dai tot ce ai”

Vorba asta imi place mult, ce intelept era Parintele Paisie! Ca sa ajungi aici, tebuie sa iti dai credit sa te cunosti, sa te iubesti, sa te intelegi, sa te accepti. Au fost dati in care am daruit, fara sa primesc, fara sa astept macar ceva. La fel cum am si luat totul si n-am dat prea mult, din rautate, ambitie, egoism. In viata e bine sa ai un echilibru in toate, sa oferi, dar nu totul, sa dai, dar nu tot ce ai.

sursa – virale.ro

Loading...