În ziua de azi oamenii nu mai repară ce este stricat. Înlocuiesc. Oamenii înlocuiesc tot de la aparate casnice la relaţii, oameni şi căsnicii

“Iubirile nu mai sunt ce erau.
Iubirile au ajuns să se consume mai rapid decât se construiesc sau se simt.
Nu mai înseamnă plimbări, zâmbete, flori dăruite, săli de cinema unde ne bate inima asemeni unui clopot în aşteptarea mâinii care se va furişa pe spătarul scaunului nostru şi a gurii ce ne va fura un sărut.
Nu mai înseamnă timp în care să ne cunoaştem, să adunăm amintiri. Înseamnă o seară undeva, sau o plajă, sau o zi, apoi un sex nebun, câteva luni de relaţie şi apoi starea de gol, de incomplet, de altceva.

Oamenii nu mai investesc încredere, respect şi sentimente în oameni. Investesc doar timp. De regulă timp pierdut. La atât se reduc relaţiile în care nimic nu mai are gustul aşteptărilor frumoase, al sunetelor de chitară, al pietricelelor aruncate în fereastră, al mirosului pe care numai o scrisoare poate să îl aibă.

Emoţiile au fost înlocuite cu trăiri date pe rapid. Oamenii nu mai repară ce este stricat. Înlocuiesc. Oamenii înlocuiesc tot de la aparate casnice la relaţii, oameni şi căsnicii. Într-o zi se va inventa, probabil, căsnicia de unica folosinta!

Toate sentimentele au fost reduse ca intensitate. Oamenii uită că de fapt iubirea locuieşte în suflet,
Oamenii se ocupă tot mai mult de aspect, de contul din bancă, de iubite sau iubiţi la modă. De suflet, din ce în ce mai puţin. Aud de tot felul de magazine, de saloane deschise pentru înfrumuseţare.

Eu aştept să se deschidă unul pentru a ne înfrumuseța şi însufleţi şi sufletul. Și inima. Și umanul din noi. Prea ne-am depărtat de ceea ce ar trebui să fie viaţa.”