Încărcați-vă aceste 4 tipuri de energie pentru a nu vă simți niciodată bolnavi sau obosiți din nou!

Cu toții am experimentat epuizarea la un moment dat. Fără îndoială, mulți oameni s-au îndreptat către obiceiuri precum băutul, fumatul, alimentația nesănătoasă sau cheltuielile nesăbuite. Și, deși aceste lucruri ar putea părea să funcționeze la început, ele conduc doar întotdeauna la mai multe complicații mentale și fizice. Deci, cum faci față epuizării? 

Toți avem responsabilități în viața noastră personală care ar putea beneficia de o oră sau două în plus pe zi.  Deci, cum folosiți gestionarea personală a energiei? Este vorba despre îngrijirea celor 4 tipuri de energie – spirituală, intelectuală, emoțională și fizică.

1. Energia fizică
Corpul tău este ceea ce adăpostește totul despre tine. Neglijați-l și nu va trece mult până când veți simți tot felul de dureri. Deci, cum ai grijă de corpul tău? În primul rând, exercițiu. Nu trebuie să petreci o oră la sală. De fapt, doar 7 minute din exercițiul potrivit pot oferi corpului tău tot antrenamentul de care are nevoie. Vei dormi mai bine, vei fi mai puțin stresat și te vei simți mai încrezător în tine. Apoi, mănâncă corect. Dormi. Atunci corpul tău se repară singur. Obiectivul este de cel puțin 7 ore în fiecare noapte. Și vă rog, pentru dragostea lui Dumnezeu, nu folosiți telefonul mobil atunci când dați fânul.

2. Energia emoțională
Cineva îți spune ceva și te ustură. Vezi ceva la știri care te deranjează cu adevărat. S-ar putea să credeți că puteți doar să țineți capul plecat, să nu vorbiți despre astfel de lucruri și să fiți bine. Dar, într-adevăr, totul se adaugă și vă scurge energia emoțională – puțin câte puțin. Și, deși nu poți să te ocupi mereu de fiecare lucru mic în momentul în care apare, poți să-ți faci timp să te descurci mai târziu. Descoperiți ce puteți face care vă face să simțiți că ați depășit lucruri care vă deranjează.

3. Energia intelectuală
Câte dintre problemele întâmpinate zilnic pot fi rezolvate folosind doar forța brută? Creierul tău este ceea ce face cu adevărat lucrurile – indiferent dacă îi determină pe copii să-și mănânce legumele sau să formuleze un pitch de vânzare. Nu vă lăsați intelectul să stagneze făcând același lucru zi de zi fără să vă hrănească creierul cu informații noi. Luați timp pentru a vă umple foamea creierului de informații noi. Chiar dacă este vorba despre ceva aleatoriu și banal, vă hrăniți căutarea de cunoștințe și vă faceți creierul mai puternic.

4. Energia spirituală
Ce faci aici? Ce înseamnă viața? Unde vă duce calea actuală? Care este scopul tău? Toate acestea sunt întrebări pe care le rezolvăm și apoi le rezolvăm de nenumărate ori în viața noastră. Răspunsurile sunt cele care ne împiedică să ne simțim goi din cauza energiei spirituale epuizate. Când te-ai așezat ultima dată și te-ai gândit cu adevărat la valorile tale? Vă țineți de convingeri și puncte de vedere pe care le-ați depășit de mult? Nu așteptați până când viața va arunca o răscruce de drumuri – creați-o singură și aflați ce contează cu adevărat pentru voi.