Încearcă să îmbătrânești cu amintiri frumoase și nu cu regrete și vise neîmplinite

Știi care este singurul lucru pe care îl avem cu adevărat pe această lume? Timpul. Pentru că așa cum venim, așa și plecăm. Cu mâinile goale.
Oricât de mult te-ai strădui să devii bogat, să ai succes, să strângi lucruri, să creezi impresii și să-ți faci o imagine, în ultima zi nimic nu mai contează. Ne îngrozește moartea pentru că așa suntem construiți, să vrem să trăim. Dar gândul la moarte ar trebui să fie cel mai bun remediu pentru o viață trăită „în gol”.
Încearcă să-ți imaginezi cum va fi ultima ta zi. Știu, nu îți place să te gândești la asta. E macabru și te trec fiori. Dar lasă la o parte frica și imaginează-ți că ești în ultima ta zi. Ce crezi că îți vei spune?
Toate mărunțișurile pentru care ai irosit timp prețios și pentru care ți-ai distrus nervii vor mai avea un sens atunci? Crezi că va mai conta atunci ce părere au ceilalți despre tine? Crezi că vei fi mulțumit că ai renunțat la ce era mai important pentru tine doar ca să nu deranjezi sau ca să păstrezi aparențele?

Sunt oameni care își urăsc atât de mult job-ul încât abia își găsesc energia să plece dimineața de acasă. Și rămân totuși, ani la rând, prinși în aceeași capcană. Nu schimbă nimic și abia așteaptă să mai treacă o zi, fără să realizeze că acea zi e a lor și au pierdut-o pentru totdeauna. Nu fi unul dintre ei.
Sunt oameni care acceptă suferința pe care le-o provoacă prieteni falși, pentru că nu au curajul să privească în ochi toate emoțiile negative pe care le simt în compania lor. Nu fi ca ei.
Întreabă-te cât mai des dacă momentul pe care îl trăiești acum este ceea ce vrei să trăiești cu adevărat și adună-ți curajul să schimbi dacă răspunsul este nu. Apreciază fiecare clipă pe care o petreci alături de oamenii pe care îi iubești și care îți oferă o bucățică din timpul lor, din viața lor.
Imaginează-ți viața invers, de la sfârșit la început, și s-ar putea să-ți dorești să nu fi irosit nicio clipă.