Începeti anul cu sufletul curat: Iertați-vă pe voi înșivă și pe toți cei care v-au cauzat durere

Iertarea este necesară pentru tămăduirea noastră sufletească. Noi iertăm, pentru că manifestăm compasiune față de noi înșine. Iertarea este o manifestare de dragoste față de noi înșine.

Trebuie să-i iertăm pe toți cei care ne-au cauzat durere, chiar dacă ne pare că fapta săvârşită de aceste persoane nu poate fi iertată.

Iertați-i nu pentru că merită iertare, ci pentru că nu doriți să mai suferiți și să tolerați această durere de fiecare dată când vă amintiți cum au procedat. Și nu contează cum ați fost lezat – iertați-i pentru că nu vreți dă suferiți în continuare.

Nu este vorba că trebuie să învățăm a ierta – noi avem o capacitate înnăscută de a face acest lucru. Dar ce se întâmplă? Suntem învățați contrariul și noi permanent exersăm în a nu ierta. Desigur, cu timpul, pur și simplu ne dezvățăm să iertăm.

Găsiți în interiorul vostru copilul, ce se agită în isterie. Iertați-vă pentru mândrie, trufie și lăsați-i! Uitați de sentimentul propriei importanțe și pur și simplu cereți iertare de la toți ceilalți și veți vedea ce schimbări miraculoase vor apărea în viața voastră.

Dacă nu aveți timp să vă vedeți cu cineva sau posibilitate de a suna, prezentați scuzele în gând. Apoi faceți o listă cu cei care v-au făcut rău – cei pe care trebuie să-i iertați. Începeți cu părinții, frații și surorile, copiii și soțul, prietenii, iubiții, pisica și câinele, guvernul.

Iertați-i pe toți, conștientizați: ce nu ar face ei, nu aveți nicio legătură.

sursa: ruslekar.info