Începeți ziua iubind, continuați iubind, iubirea să vă însoțească mereu

A iubi adevărat înseamnă decizie, înseamnă acceptarea defectelor celuilalt, înseamnă dorința de a reuși împreună și, de ce nu, capacitatea de a suferi împreună.

Iubirea nu înseamnă sacrificiu și suferință, așa cum mulți ar crede, ci bucurie, fericire, bine… în doi. Suferința poate apărea în iubire, în anumite cazuri, însă ea nu trebuie să fie o condiție obligatorie, ci o situație ce ține mai degrabă de neprevăzut.

Iubirea este minunata. A cunoaşte sufletul unui om înseamnă a trece printr-o revoluţie, pentru că dacă vrei să cunoşti sufletul unui om trebuie să-l laşi şi tu să ajungă la sufletul tău. Trebuie să devii vulnerabil, total vulnerabil, deschis.
E riscant. E riscant să laşi pe cineva să-ţi ajungă la suflet, e periculos, pentru că niciodată nu ştii ce îţi va face acel om o dată ce va ajunge să-ţi cunoască toate secretele, toate ascunzişurile.

Iubirea adevărată nu este un sentiment euforic și spontan, ci este o alegere, un plan de a ne iubi reciproc și la bine și la rau’. Oricât de frumos arată fluturașii din stomac, oricât de bine sună opera îndrăgostirii, iubirea adevărată chiar este o alegere.

Dacă nu ar fi o alegere cât se poate de asumată, iubirea ar păli la prima adiere de vânt.
Decizia este cea care îi oferă iubirii stabilitate pe termen lung. Dacă ar fi să ne raportăm la iubire ca la un sentiment euforic și spontan, ar însemna să o condamnăm la moarte prematură.

Iubirea este un angajament comun, un agajament în doi, un plan foarte bine pus la punct, o alegere cât se poate de serioasă.

Cea mai bună echipă în iubire este formată de inimă și rațiune. Cele două formează un tot. Atunci când astea două nu se înțeleg, iese măcel.

 

 

Loading...