Incercările care ne vin sunt uneori medicamentul pe care ni-l dă Dumnezeu pentru a ne face bine

Uneori, vremurile bune ale vieții noastre sunt mult mai periculoase decât cele rele. Iar când Dumnezeu ni le dă pe cele rele, vrea să ne facă mai puternici pentru timpurile bune. Să credem în Dumnezeu, indiferent în ce situație ne aflăm. Dumnezeu recomandă celor bogați din această lume să nu fie “aroganți și să nu-și pună încrederea în bogății nesigure, ci tot în Cel care ne oferă din belșug toate lucrurile de care ne putem bucura pentru plăcerea noastră.”

Incercările care ne vin sunt uneori medicamentul pe care ni-l dă Dumnezeu pentru bolile sufletului nostru şi care ne ajută mult duhovniceşte. Omul primește numai o palmă uşoară şi îndată i se înmoaie inima.

Dumnezeu ştie foarte bine în ce stare  se află fiecare dintre noi, dar fiindcă noi nu ştim, îngăduie să fim ispitiţi ca să ne cunoaştem pe noi înşine, să ne aflăm patimile ce sunt ascunse înlăuntrul nostru şi să nu avem pretenţii nesăbuite în Ziua Judecăţii.

Pentru că, de ar trece cu vederea patimile noastre şi ne-ar lua în Rai aşa cum suntem, şi acolo am crea probleme. De aceea Dumnezeu îngăduie aici ispite ca să ne scuture, astfel încât să se smerească şi să se curăţe sufletul nostru prin mâhniri, după care ne umple de har.

Uneori spunem lui Dumnezeu: “Dumnezeul meu, nu ştiu ce voi face, dar eu mă predau Ţie cu totul, ca să mă faci om”. Şi atunci Dumnezeu nu mă face numai om, ci mai presus de om

Orice om trece in viata prin incercari. Toate acestea de multe ori sunt ingaduite de Dumnezeu pentru a ne intoarce la El, sau pentru a ne face mai puternici.

Atunci când vrei sa faci un lucru bun, apar incercarile. Răul te descurajaza, iti trimite ganduri de neîncredere, iti ia vointa si curajul de a lupta si a merge mai departe.

Sa nu-l lasati.

Dumnezeu este mai puternic si Mare este Numele Lui. Aveti rabdare , bunatate si incredere. Totul va fi bine!