„Înconjoară-te de oameni pozitivi și iubitori.”

Când vorbim despre prietenie, oare ne referim cu toții la același lucru?

Vestea proastă: prietenia nu e mereu reciprocă. Vestea bună: nu avem nevoie și nici timp de mai mult de 5 prieteni

Dacă te gândești serios la acei prieteni care te susțin mereu și în care ai încredere totală, probabil îi poți număra pe degetele de la o mână. Și așa e și firesc! Știința spune că un om obișnuit poate menține relații sociale cu maximum 150 de persoane, dar când vine vorba despre prieteniile apropiate nu putem păstra mai mult de 5 deodată. Cum îți dai seama care sunt prietenii adevărați?

Prietenii sunt cei care ne fac mai veseli și mai sănătoși

„Simptomele” prieteniei: tensiune arterială mai mică, echilibru hormonal mai bun, imunitate mai puternică și nivel mai scăzut de inflamație. Reversul medaliei: relațiile toxice sau stresante pot avea efectele opuse – depresie, tensiune ridicată și inflamație.

Prietenia se cultivă în timp

Dacă ai cunoscut oameni cu care ai făcut click instant și cu care simți că poți vorbi orice, nu te pripi să-i numești prieteni. În schimb poți petrece mai mult timp cu ei, pentru a suda în timp o conexiune sănătoasă. În medie, o relație evoluează la amiciție după 50 de ore de interacțiune și la prietenie reală după 90 de ore. De la 200 de ore în sus, probabil poți numi pe cineva prieten apropiat.