Înconjurați-vă de gânduri pozitive și veți vedea cum viața vi se schimba treptat

Atunci când te trezeşti dimineaţa, se întâmplă cumva să îţi blestemi zilele la gândul că trebuie să pleci la muncă? Obişnuieşti să te plângi de vremea de afară, sau de faptul că te doare capul, ori spatele? Care sunt prim ele două-trei gânduri care îţi trec prin minte? Ţipi la copii, strigându-le să se trezească? Cei mai mulţi oameni se gândesc de regulă la aceleaşi lucruri atunci când se trezesc, fără să le treacă prin minte că această vibraţie se va perpetua apoi pe întreaga durată a zilei.
Tu cum îţi începi ziua? Intr-un mod pozitiv, vesel şi bine dispus, sau lamentându-te şi condamnând pe cineva sau ceva? Dacă începi să te plângi de îndată ce te-ai trezit, tu te pregăteşti practic pentru o zi proastă.

Care sunt ultimele tale gânduri înainte de a adormi? Sunt ele gânduri vindecătoare puternice, sau griji legate de sărăcie? Atunci când vorbesc despre gânduri de sărăcie, nu mă refer numai la lipsa de bani, ci la toate gândurile negative legate de viaţa ta, la toate acele aspecte din viaţa ta care nu merg bine. Iţi faci griji în legătură cu ziua de mâine? în ceea ce mă priveşte, obişnuiesc să citesc un mesaj pozitiv înainte de culcare, pornind de la premisa că în timpul somnului se petrec foarte multe procese de purificare care mă vor pregăti pentru ziua care urmează.

Atunci când am realizat pentru prima dată că pot avea încredere în viaţă şi că această lume este un loc prietenos, foarte multe tensiuni au dispărut din fiinţa mea. Umorul meu a devenit mai puţin ironic şi am început să mă amuz cu adevărat de farmecul lucrurilor. Am lucrat cu m ine însămi şi am învăţat să renunţ la critici. Am încetat astfel să mă judec pe mine sau pe ceilalţi oameni şi, mai ales, să repet poveştile negative, despre dezastre şi nenorociri. Oamenii reacţionează atât de repede la veştile rele, răspândindu-le. Acest lucru nu încetează să mă uluiască.

Am renunţat să mai citesc ziarele şi să mai privesc ştirile de la ora 17:00, care nu vorbesc decât de nenorociri şi dezastre. Mi-am dat seama că oamenii nu doresc să audă lucruri pozitive. Lor le plac numai veştile proaste, care le dau apoi un nou motiv să se plângă de ceva. Cei m ai mulţi dintre ei repetă la infinit aceste veşti, până când ajung să creadă cu toată sinceritatea că în această lume nu există altceva decât nenorociri şi dezastre.
Incepe să asculţi ceea ce spui. D acă te auzi rostind cuvinte negative sau care te limitează, schimbă-le. Atunci când aud o poveste negativă, eu nu o repet mai departe. Pornesc de la premisa că a ajuns oricum suficient de departe şi uit de ea. în schimb, dacă aud o poveste pozitivă, o repet la cât mai multă lume.

Incercati! Uneori este mai simplu decat pare!