Îndepărtează anumiți oameni din viața ta. Nu pentru că îi urăști pe ei ci pentru că te iubești pe tine

Pentru a ne regăsi echilibrul interior, cu toții simțim la un moment dat nevoia de a fi unici, speciali și diferiți față de cei din jur. Indiferent de ceea ce cred unii oameni, a fi tu însuți nu este ușor. Există așteptările celor din jur, ale familiei, ale societății, ale șefilor de la serviciu.

Pentru fiecare gest de dezgust din partea unui om, există alte zeci de gesturi de apreciere din partea celor care prețuiesc vitalitatea și unicitatea ta. Prin urmare, nu ezita să te bucuri în fiecare zi de aventura de a fi tu însuți si elimină din viața ta oamenii care te devalorizează și te fac să te simți rău.

Da, fiecare persoană merită să fie iubită, respectată și prețuită, dar este important să înveți să direcționezi aceste emoții și către tine însuți. Nimeni nu merită dragostea ta mai mult decât tine. Cu acest gând îți întărești stima de sine, puterea interioară și determinarea.

Dar, pe măsura trecerii timpului, observi că uneori oamenii te dezamăgesc. Membrii familiei fac anumite greșeli, prietenii te trădează, iar partenerul tău nu îți poate oferi ceea ce ai nevoie.

Abia atunci înțelegi importanța „dragostei de sine”. Este o forță interioară care îți îngăduie să te iubești pe tine însuți, făcându-te mai puțin vulnerabil la toate loviturile vieții.

De-a lungul vieții, vei iubi multe persoane: familie, prieteni, parteneri de viață, copii. Este un lucru important, dar trebuie să înțelegi că trebuie să te iubești pe tine mai întâi. Altminteri, ceilalți nu vor vedea în sufletul tău decât nesiguranță, îndoială și neliniște.

Dacă familia ta te dezamăgește, poți merge mai departe. Dacă prietenii tăi se dovedesc altfel decât credeai, poți să-ți faci alții. Nu te simți niciodată singur și neajutorat, pentru că știi ce meriți.