Îngrijire orhidee de apartament. Cum să ai o plantă sănătoasă si plină de flori

Frumusețe, eleganță și delicatețe. Sunt cele trei atribute care definesc cel mai bine orhideea de apartament. Diversitatea culorilor și aspectul grațios transformă orhideea într-una dintre cele mai renumite plante de interior.

Îngrijirea orhideei de apartament: recomandări pentru o plantă decorativă superbă

1. Ghiveciul ideal
Vasul în care se dezvoltă orhideea trebuie să fie transparent, astfel încât și rădăcinile plantei să beneficieze de lumina solară. În ceea ce privește substratul nutritiv, orhideei îi priește amestecul din scoarță de copac, lemn de ferigă, plută, turbă, cărbune și nisip, la magazinele de profil găsești amestecuri de specialitate.

2. Temperatura potrivită
Orhideea de apartament are nevoie de temperaturi constante pentru a se dezvolta armonios. Important de reținut este faptul că orhideea nu rezistă la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius, iar dacă intenționezi să o ții pe un pervaz, indicat este să îi schimbi locul peste noapte, întrucât este afectată până și de frigul care poate pătrunde prin fereastră.

3. Condițiile de iluminare
Orhideea de apartament înflorește constant dacă beneficiază de îndeajuns de multă lumină solară. De asemenea, este important să reții faptul că această plantă are nevoie de lumină minim 12 ore pe zi, însă fără a fi expusă în mod direct razelor soarelui.

4. Nivelul de umiditate indicat
Fiind o plantă tropicală, orhideea iubește umezeala. Prin urmare, te sfătuim să îi stropești frunzele cu apă în fiecare dimineață.

5. Cantitatea de apă recomandată
La fel ca în cazul altor plante, și orhideea de apartament moare dacă este înecată în apă. Astfel, cel mai bine este să îi uzi rădăcinile la un interval de 7 – 9 zile, dimineața, fără a picura apă pe frunze sau pe mugurele de înflorire, întrucât există riscul ca acestea să putrezească.