Întotdeauna există un motiv ca să zâmbești. Găsește-l!

Este uimitor cum trecem pe lângă viaţă fără să participăm la ea în mod conştient. Suntem atât de prinşi în gândurile şi în mintea noastră, încât uităm să observăm ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Trecem pe lângă flori, fără să la mirosim. Trecem pe lângă copaci, fără să-i admirăm. Trecem pe lângă oameni, fără să le luăm seama. De ce facem asta? De ce nu zâmbim când vedem ceva frumos? Un cuplu care se ține de mână, un cățel care se gudură pe lângă noi, un telefon de la cineva drag,  o melodie frumoasa sau un covrig aburind. Sunt lucruri mici dar atât de importante…

Îmi place să mă uit la lume în mijloacele de transport în comun. Dintotdeauna am făcut asta. Şi de fiecare dată am observat acelaşi lucru – cei mai mulţi oameni au o privire goală. Sunt plecaţi cu gândul undeva în lumea lor şi se rup de realitate. Triști. Numai copiii mai sparg uneori tristețea asta colectivă cu râsetele lor inocente.

Haideţi să reîncepem să participăm la viaţă.

Haideţi să nu mai lăsăm viaţa să treacă pe lângă noi, ci să trecem noi prin ea.

Haideţi să admirăm un nor trecător, să mirosim parfumul îmbietor al unui tei şi să oferim câte un zâmbet unui trecător îngândurat.

Viaţa noastră va fi mult mai bogată.

sursa – http://pentrucapoti.ro/deschide-ochii-2/