Intuiţia, forța interioară care-ți poate decide soarta

Ţi s-a întâmplat vreodată să te afli în faţa unei „intersecţii” a vieţii, să alegi la primul impuls o cale, după care să ai totuşi urme de îndoială? Cu siguranţă ai fost pus în această situaţie măcar o dată în viaţă, iar ceea ce a contribuit la alegerea unei căi sau a alteia a fost intuiţia. Chiar dacă asupra ei planează o oarecare senzaţie de incertitudine, din cauza lipsei explicaţiilor ştiinţifice, intuiţia face parte din viaţa noastră şi, de multe ori, ne ghidează într-un fel sau altul.

Definită de către specialişti ca fiind al şaselea simţ al omului, intuiţia este puntea de legătură dintre sentimente şi minte. Este vocea interioară care-ţi va spune mereu cu o subtilitate şi blândeţe ieşite din comun, încotro ar fi indicat să o iei sau ce anume să alegi. Este „vocea” delicată care sugerează şi nu insistă, şi pe care o simţi sub formă unor emoţii.

Cu toată „sensibilitatea” ei, ea joacă un rol esenţia în viaţa noastră: atât în cea profesională, cât şi în cea personală.
Cum ne putem dezvolta intuiţia

Ca şi orice abilitate, intuiţia poate fi dezvoltată şi cârmuită, pentru binele personal (și nu numai). Tocmai de aceea, există câteva trucuri pe care le poţi aplica, pentru a creşte intuiţia.

Asculţă-ţi presentimentele!
Îţi aminteşti golul din stomac sau furnicăturile din gură? Ei bine, acelea sunt semenle unui presentiment. Aşadar, tot ceea ce poţi face, este să-ţi asculţi vocea interioară, să încerci să o desluşeşti şi să ai încredere în ea.

Fii „cu ochii-n patru”!
Intuiţia poate fi dezvolată dacă există voinţă, prezenţă fizică şi psihică şi conştientizare. Trebuie să fii mereu în gardă, să observi tot ce se întâmplă în jurul tău şi să acorzi o mare importanţă sentimentelor celor din jur şi trăirilor interioare.  În funcție de starea pe care ți-o transmit (pozitivă sau negativă) ele îți pot arăta dacă ești pe sensul de mers sau ai pierdut drumul.

Încearcă să ghiceşti viitorul!
Poate părea puţin exagerat să-ţi ghiceşti viitorul, însă există mici trucuri prin care ai putea să-ţi dezvolţi intuiţia. Spre exemplu, în staţia de autobuz, încearcă să ghiceşti numărul maşinii care va veni. Sau să te gândeşti cam cum va fi vremea în zilele următoare, sau, de ce nu, când îţi sună telefonul să te întrebi cine este apelantul. Fă aceste mici exerciţii şi, treptat, ele vor deveni o obişnuinţă care-ţi vor dezvolta intuiţia.

Pune întrebări! Atât ţie însuţi, cât şi celor din jur. Întrebările pot fi un mod excelent de a consolida intuiţia. Nu degeaba, cele mai puternice perspective creative vin după o lungă sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Învinge spaima!
Majoritatea dintre noi au dezvoltat o teamă faţă de spaimă. Greşit! E mai sănătos să te lupţi cu ea şi să o descifrezi, decât să o eviţi sau să fugi din calea ei. În situaţii stresante, e clar că nu vei lua decizia corectă. Fiindu-ţi frică nu-ţi vei putea asculta intuiţia şi, drept urmare, nu vei fi capabil să oferi răspunsuri concrete, sănătoase pentru tine şi pentru situaţia creată.

Lasă inconştientul să lucreze în timp ce dormi!
Înainte de culcare, reflectă la problemele la care nu ai găsit răspuns în timpul zilei. Gândeşte-te la cât mai multe variante posibile şi adormi cu ele în gând. În timpul somnului, imaginaţia se va activa şi inconştientul îţi poate oferi soluţiile mult dorite.