Învață să ai răbdare. În viată toate se întâmplă la momentul potrivit

Rabdarea te ajuta sa mergi mai departe cand toata lumea a renuntat, sa treci peste intoleranta si peste critici. Nu uita ca fiecare lucru se intampla la timpul lui si ca povestea plantelor care au nevoie de timp sa creasca nu este una intamplatoare.

Copiii nu au rabdare sa creasca si nu stiu sa se bucure de copilaria lor, adultii nu au rabdare cu ei, nu au rabdare la serviciu, nu au rabdare sa avanseze, nu au rabdare cand colegii ii impiedica printr-o greseala sa plece la timp de la munca, seara…

Incetineste putin ritmul. Respira. Grabindu-te, s-ar putea sa nu iei cele mai bune decizii. Detaseaza-te, macar cateva secunde, de elementul care te face sa nu ai rabdare.

Rabdarea nu inseamna lene, ci doar sa nu te pierzi cu firea si sa analizezi la rece, asteptand fara sa fii stresata. Asta nu e totuna cu a nu gandi. Inseamna sa gandesti mult mai lucid si sa observi ce anume nu merge si cum poti corecta acest lucru. Nu echivaleaza cu a incrucisa bratele si a renunta, pur si simplu. Asta nu va face decat sa te frustreze si mai mult.

Foarte multe lucruri cer timp. Si e valabil mai ales atunci cand este vorba despre ceva important. Dragostea, copiii, serviciul, cariera, construirea unui trup armonios si sanatos – toate acestea, si altele, au nevoie de timp pentru a fi puse la punct. Si, fara rabdare, nu sunt prea multe sanse de a reusi.

Sursa: Psihologie,Club EVA,Roxana Humeniuc