Iubește ceea ce te face fericit, ce-ți face inima să tresalte și ochii să strălucească

În viața trebuie să știi ce să iubești, ca să poți fi fericit. Iubește soarele și o să te bucuri de el în fiecare dimineață, iubește florile și o să-ți iasă în cale pretutindeni, iubește oamenii, dar nu te aștepta neapărat ca și ei să te iubească.
De fapt, iubește-i ca pe soare și pe flori. În viața ta, vor fi cu siguranță și ierni geroase, în care vei crede că atât soarele, cât și florile au dispărut. Peste o perioadă de timp îți vei da însă seama, că nu pentru totdeauna.

Iubește vara cu zilele ei toride, cu dupa amieze calduroase, cu seri superbe in care nu adie nicio frunză dar este atât de placut să te plimbi până târziu în noapte. SI diminetile…ce poate fi mai frumos ca o dimineață de vară?
Si toamna…iubeste toamna. Este cel mai frumos sfarsit, toamna nu inseamna ca florile mor, ca frunzele cad, ca verdele se pierde. Toamna inseamna bogatia culorilor si tihna din casele noastre seara, cand obositi inchidem usa in urma noastra si stam linistiti langa un ceai cald.
Si apoi primavara…cine nu o asteapta? Dacă regret ceva până acum e faptul că nu mi-am făcut timp să văd cum plesnește bobocul unei flori. Să stau, să-l pândesc și când simt că mugurul e gata să se transforme-n floare, să nu mai plec de lângă el.Căci acolo pulsează viața, o altă viață care va fi încântătoare pentru ochii a sute de privitori.

Ați văzut ceva mai frumos ca o floare, un răsărit sau un apus de soare? Sau o alee plina de frunze galbene, portocalii, rosiatice?

Sau orice te face fericit! O cana de ciocolata calda. Un covrig plin cu mac. O placinta ca la mama acasa. O bluza alba cu buline mici, negre. O pereche de pantofi cu toc. Un zambet de la cineva drag. Un telefon de la copii…dar cate nu sunt micile lucruri care ne fac fericiti?