Iubirea si respectul sunt cadouri scumpe. Nu le astepta de la oameni ieftini

Respectul este scump. Nu îl aștepta din partea oamenilor ieftini. Nu îl căuta în locuri unde falsitatea și ipocrizia sunt dominante, reprezentând un mod de viață. Vei pierde ani și vei sfârși printr-un eșec. Caută-l acolo unde oamenii au caracter și onoare. Caută-l și câștigă-l prin faptele tale. Atunci respectul va dura. Când va fi câștigat.

Respectul cumpărat nu mai este respect. Este doar o iluzie a oamenilor pe care doar banii îi reprezintă.

Un om impune respect prin ceea ce gandeste, prin ceea ce spune, dar mai ales prin ceea ce face. Daca spui ca faci un lucru ai grija sa il si faci, daca te dai mare si tare ca tu spui doar adevarul ai grija ca asa sa fie, daca ai un sistem de valori pe care il prezinti tuturor ai grija sa nu iti tradezi valorile tale.

Nu te astepta ca oamenii sa te placa, cel putin nu te astepta ca toti sa te placa.

Vor fi persoane cu care vei reusi sa legi relatii stranse bazate pe incredere si apreciere si vor fi persoane care nu te vor inghiti nici macar cu 1 kg de lamai. Nu poti ajunge sa fii placut de toata lumea si in plus ar fi foarte plictisitor, insa poti ajunge sa te placa anumiti oameni care vor avea cel mai mare impact in viata ta si care vor ramane acolo indiferent ce ar fi.

Prin felul tau de a fi, prin unicitatea ta vei reusi sa pastrezi in jurul tau doar oamenii care merita sa fie in jurul tau iar pentru asta nu trebuie decat sa fii tu.