Judecă mai puțin, iartă mai mult și iubește fără frică

“Câteodată nu ne dăm seama ce oameni minunaţi avem lângă noi. Câteodată nu apreciem toate gesturile pe care ni le oferă. Câteodată pierdem oameni care ne-ar putea iubi toată viaţa doar pentru că nu îi respectăm, nu îi apreciem şi nu îi iubim aşa cum ar trebui să o facem.

Trăim în vremuri în care spunem ,,Te iubesc!” prea repede, prea des şi fără să simţim cu adevărat că iubim. Vorbim prea mult şi facem prea puţin. Aşteptăm prea mult şi acţionăm prea târziu.

Întârziem atunci când ar trebui să ajungem neapărat la timp şi ne permitem luxul de a răni oamenii care ne iubesc doar pentru că avem impresia că ne vor ierta orice greşeală.

Minţim, ezităm şi ne punem prea multe întrebări în loc să trăim clipele, să ne facem amintiri şi să iubim exact aşa cum avem chef să iubim fără să ne pese că ne va judeca cineva.

Ar trebui să fim mai atenţi cu oamenii în ale căror suflete ne facem loc pentru că nu ne vor uita niciodată cu adevărat. Îşi vor aminti mereu de noi, dar depinde cum. Important e să lăsăm amintiri frumoase în sufletele celorlalţi ca să îşi amintească mereu cu drag de noi.

Ar trebui să fim mai atenţi la ce ne spun oamenii…Cei care spun că iubesc, nu iubesc mereu. Cei care nu spun că iubesc, se întâmplă să iubească cel mai mult.

,,Mi-e dor de tine!”, ,,Ai grijă cum conduci!”, ,,Îmbracă-te mai gros!”, ,,Vezi să nu răceşti.”, ,,Odihneşte-te mai mult!”. Cuvinte de genul acesta îţi spun că te iubeşte, mai mult decât o face acum ,,Te iubesc!”.

Cuvinte de genul acesta te ajută să îţi dai seama că omul de lângă nu doar că are grijă de tine, dar vrea să ai şi tu grijă de tine atunci când nu poate avea el… Vrea să ai grijă pentru el… Cuvintele de genul acesta vin direct din suflet şi ar trebui să le apreciem mai mult atunci când le auzim.”

Text preluat