La 83 de ani, Sophia Loren arată fabulos – „Nu-ți refuza micile slăbiciuni!”

În pofida vârstei sale înaintate, Sophia Loren arată extraordinar și îsi maschează cu brio anii. Care este secretul ei? Ni-l dezvăluie însăși actrița:

1 Nu-ți refuza micile slăbiciuni!
În ceea ce o privește, aceste slăbiciuni sunt pastele! Actrița se răsfață deseori cu câte-o porție de paste , însă optează întotdeauna pentru cele din grâu dur. Așa cum spune chiar ea, acestea nu îngrașă – e o treabă verificată în timp! În Italia circulă o frază, aparținându-i marii actrițe : “ Pentru tot ce sunt, le sunt datoare spaghetelor!”

2 Iubește-ți vârsta!
Cand e vorba de vârsta ei, Sophia Loren este foarte deschisă: “ Nu am niciun fel de secret în ceea ce privește lupta cu bătrânețea. Trebuie să trăiești în armonie cu tine însuți, să-ți păstrezi calmul și echilibrul, să nu uiți de bucuriile vieții și să ai grijă de tine : să te hrănești normal, să te imbraci frumos, să faci sport și să nu dormi mai puțin de 7-8 ore pe zi”.

3. Un somn odihnitor.
Sophia Loren se culcă la 9 seara și se trezește la 6 dimineața.

4. Gimnastica de înviorare și florile.
În fiecare dimineață, actrița respectă anumite ritualuri de frumusețe și relaxare. La trezire, gimnastica de înviorare este obligatorie, apoi plimbarea prin grădină, unde își admiră florile și se bucură de parfumul lor. În plus, Sophia Loren nu fumează, nu bea alcool, refuză grăsimile și prăjelile.
Publicitate

5. Multă apă naturală.
Sophia bea 2 litri pe zi, pentru a avea pielea elastică și hidratată și pentru a-și curăța organismul de toxine. Ea are ferma convingere că persoanele care nu beau suficientă apă, se ridează mult mai devreme.

6. Curățarea pielii și înlăturarea produselor cosmetice.
Pentru a păstra tinerețea pielii, Sophia Loren recomandă hidratarea permanentă a pielii cu ajutorul cremelor si al loțiunilor. În plus, inlăturați regulat machiajul pe pe față și pleoape. Pentru demachierea ochilor, Sophia folosește uleiul de măsline, iar apoi se unge cu cremă cu vitamina A. Demachiantele din supermarketuri sunt tabu.

Sophia Loren a ajuns la venerabila vârstă de 83 de ani, însă sfidează trecerea timpului. A fost cea mai fotografiată femeie din lume și un sex-simbol pentru generații întregi, dar nu-și arată deloc vârsta și uimește cu fiecare apariție a ei, fiind la fel de elegantă și seducătoare ca în tinerețe.