Lasă-i omului de lângă tine toată libertatea de care are nevoie. Dacă te iubește nu va pleca niciodată!

Atunci când iubirea este adevărată, încrederea deplină în partener vine și ea. Oricât de mult îl iubești pe cel de lângă tine, nu vei reuși să îl ții lângă tine cu forța niciodată.

Va rămâne pentru că te iubește, pentru că lângă tine găsește liniște, pentru că așa își dorește el. Nu aștepta de la relația ta să știi totul despre el, ci cunoaște-l pentru ceea ce este el ca om, cu tot cu defecte și calități.

Dacă iubeşti nu este în nici un caz necesar să-ţi distrugi libertatea. Iubeşte omul, însă lasă-i totala libertate. Iubeşte omul, însă de la începutul-începutului lămureşte faptul că nu îţi vinzi libertatea. Nici pe a lui, nici pe a ta.

Multe dintre noi avem o mică problemă cu controlul. Prin această problemă înțeleg că ne place un pic cam mult să avem control asupra a tot ce se mișcă în jurul nostru.

Cred că toate acestea provin din lipsa de încredere pe care o avem de fapt pentru cel de lângă noi. Pentru că ne dorim cu orice preț să îl ținem alături, ne dorim să îi știm fiecare mișcare, să îi cunoaștem prietenii, să știm unde și cu cine este atunci când nu este lângă noi.

Poate acest lucru se datorează și unei nesiguranțe pe care o simțim față de propria persoană, pentru că nu suntem conștiente de cât de mult avem de oferit omului de lângă noi și nu înțelegem de ce ne-ar alege pe noi în detrimentul atâtor alte femei de pe mapamond.

Aceste lucruri le-am observat pe propria persoană și până nu mi le-am recunoscut mie însămi nu am reușit să le îndrept. În cele din urmă, am înțeles că oricât de mult mi-ar plăcea să am siguranță, lucrurile în relația mea nu se vor întâmpla mereu așa cum îmi doresc eu, dar că așa e mai bine.

 

 

Loading...