Lasă-l pe Dumnezeu în inima ta. El stie să curete orice rană si să vindece orice cicatrice

Încă de cand suntem mici copii, sufletul nostru, la fel ca şi trupul, începe să se acopere de răni mai mici sau mai mari. Unele din aceste răni se vindecă odată cu trecerea timpului, altele însă rămîn infectate şi ne dor ori de cîte ori sînt atinse.

Dacă avem o rană pe corpul fizic mergem la doctor şi acesta le redeschide cu bisturiul, le va curăţa, le va trata cu un remediu şi, păstrandu-le curate, în cele din urmă aceste răni se vor vindeca.

Pentru rănile sufletului bisturiul se numeşte adevăr. Rănile sufletului sunt acoperite de negare, de minciuni pe care le-am inventat pentru a ne proteja aceste răni.

După ce am deschis rana, acum trebuie să o curăţim, dar cum?  Este necesar să-l iertăm pe cel care ne-a rănit oricît de gravă ni s-ar părea greşeala pe care acesta a făcut-o. Trebuie să-l iertăm chiar dacă nu merită, nu de dragul lui ci de dragul nostru pentru că nu merită să suferim ori de cîte ori ne amintim de ce ne-a făcut.

Rănile odată vindecate, trebuie să folosim acum un remediu pentru a accelera vindecarea. Acest remediu este iubirea. Singurul remediu este iubirea neconditionaţă: trebuie să ne iubim pe noi, prietenii, duşmanii.

Si dincolo de toate sa nu uitam ca numai Lasandu-l pe Dumnezeu in inima ta vei gasi linsitea si vei lasa pacea interioara sa te cuprinda. El stie sa curete orice rana si sa vindece orice cicatrice.