Lasa-l pe Dumnezeu in inima ta. El stie sa curete orice rana si sa vindece orice cicatrice

Încă de cand suntem mici copii, sufletul nostru, la fel ca şi trupul, începe să se acopere de răni mai mici sau mai mari produse de interacţiunea cu cei din jur. Unele din aceste răni se vindecă odată cu trecerea timpului, altele însă rămîn infectate şi ne dor ori de cîte ori sînt atinse.

Dacă avem o rană pe corpul fizic mergem la doctor şi acesta le redeschide cu bisturiul, le va curăţa, le va trata cu un remediu şi, păstrandu-le curate, în cele din urmă aceste răni se vor vindeca.

Pentru rănile sufletului bisturiul se numeşte adevăr. Rănile sufletului sunt acoperite de negare, de minciuni pe care le-am inventat pentru a ne proteja aceste răni. Dacă vom privi însă aceste răni prin ochii adevărului aceste răni se vor vindeca. Putem începe prin a practica adevărul cu noi înşine. Atunci cînd eşti sincer cu tine însuţi, începi să vezi lucrurile aşa cum sunt, nu aşa cum ai vrea să fie.

După ce am deschis rana, acum trebuie să o curăţim, dar cum? Foarte simplu, folosind iertarea. Iertarea este remediul pentru toate rănile sufletului nostru. Este necesar să-l iertăm pe cel care ne-a rănit oricît de gravă ni s-ar părea greşeala pe care acesta a făcut-o. Trebuie să-l iertăm chiar dacă nu merită, nu de dragul lui ci de dragul nostru pentru că nu merită să suferim ori de cîte ori ne amintim de ce ne-a făcut. Evident o cicatrice tot va mai rămîne, sub forma amintirii a tot ceea ce s-a întamplat, dar după ce rana s-a vindecat, durerea provocată de ea dispare.

Rănile odată vindecate, trebuie să folosim acum un remediu pentru a accelera vindecarea. Acest remediu este iubirea. Singurul remediu este iubirea neconditionaţă: trebuie să ne iubim pe noi, prietenii, duşmanii. Procesul începe cu iubirea de sine. Singurul fel prin care putem fi cu adevărat fericiţi este iubirea pe care o emanăm. Să începem să ne acceptăm şi să ne iubim aşa cum suntem. În acest fel îi vom putea accepta mai usor şi pe cei din jurul nostru.

Si dincolo de toate sa nu uitam ca numai Lasandu-l pe Dumnezeu in inima ta vei gasi linsitea si vei lasa pacea interioara sa te cuprinda. El stie sa curete orice rana si sa vindece orice cicatrice.

 

Loading...