Lecții învățate în viață: Citiți acest lucru când vă simțiți singur și uitat de toți

De multe ori ne simțim singuri, izolați și rupți de ceilalți, chiar dacă în același timp ne retragem din ce în ce mai mult din situațiile sociale. Cu toții avem nevoie de interacțiune socială; este o parte fundamentală a nevoilor noastre fiziologice de bază, împreună cu hrană, apă, somn și adăpost.

Nu contează cât de introvertit sau antisocial ne-am putea simți uneori – singurătatea ne afectează pe toți mult mai mult decât am putea crede că o face. Ne provoacă daune fizice și psihologice. Ne stresează și, atunci când o simțim pentru o perioadă prelungită de timp, ne poate chiar scurta viața.

Mulți oameni se simt slabi și jalnici în a cere companiei altora. Ei cred că ar trebui să poată face față furtunii singuri, așa cum o poate face o persoană puternică. Adevărul este că nu ești slab pentru că dorești contactul cu alte persoane. Ești om.

Când trăim pentru perioade lungi de timp fără să vorbim cu nimeni, începem să ne simțim ciudat, aproape ca și cum nu am exista cu adevărat. Ne simțim ca și cum am fi ușor trecuți cu vederea și uitați, de parcă am fi fost lăsați pe drum și toată lumea a mers mai departe fără noi.

Adesea, deși ne simțim izolați și complet separați de toți ceilalți, există oameni care ne iubesc și țin la noi mult mai mult decât ne-am putea da seama. Doar pentru că se pare că nimănui nu-i pasă de tine în acest moment nu înseamnă că nimănui nu îi va părea vreodată. Doar pentru că nimeni nu vede frumusețea și profunzimea din interiorul tău acum nu înseamnă că nu este acolo. Cineva o va vedea și mai repede decât crezi.

Tot ce trebuie să faceți este să vă trăiți viața. Asta este. Cam despre asta e. Nu contează ce cred alții despre tine, atâta timp cât trăiești în condițiile tale. Nu toată lumea trebuie să vă placă sau să fie de acord cu dvs., atâta timp cât sunteți fericiți în propria piele și vă faceți propriile lucruri.