Legătura mamă-fiică este una extrem de puternică, este legatura cea mai strânsă din toate

Dacă mama ta se află în capul listei în agenda telefonului, știința explică de ce legătura mamă-fiică este una dintre cele mai puternice legături părinte-copil.

Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Neuroscience” și relatat pe www.mother.ly, legătura mamă-fiică este cea mai puternică, atunci când vine vorba de modurile obișnuite în care creierul procesează emoția.

În timp ce relațiile dintre mame și fii, tați și fiice sau tați și fii pot fi clădite pe fundamente solide ale iubirii, ele nu sunt întotdeauna atât de puternice în ceea ce privește empatia. Potrivit rezultatelor studiului, chimia creierului este responsabilă pentru acest lucru.

Mama își poate imagina cel mai bine cum este să fie în pielea ta

Conform unui studiu din 2016, efectuat pe 35 de familii, partea din creier care reglementează emoțiile este mai asemănătoare la mame și fiice decât la orice altă pereche din familie. Asta înseamnă că mama are mai multe șanse să te înțeleagă și să te ajute, atunci când te confrunți cu o problemă, pentru că ea își poate imagina cum este să fie în pielea ta.

Un alt studiu a stabilit că legătura mamă-fiică rămâne mai puternică decât orice alt tip de relație de familie între generații, indiferent de schimbările care intervin pe parcursul vieții. Nu este surprinzător că mai multe cercetări au arătat că mamele și fiicele se influențează reciproc – în bine sau în rău – în moduri diferite față de alte relații.

Acum știm că relația părinte-copil este o chestiune care ține atât de inimă, dar și de creier.

sursa = https://www.totuldespremame.ro/lifestyle/s-a-demonstrat-stiintific-legatura-mama-fiica-este-extrem-de-puternica-din-motive-bine-intemeiate