Legenda lalelei

Se spune că lalelele au apărut, pentru prima dată, acum sute de mii de ani într-o zonă cuprinsă între nordul Chinei și sudul Europei. Povestea lor este plină de intrigi, înșelătorie, furturi și inimi frânte.
Conform unei legende persane, în legătură cu laleaua roșie, se spune că un tânăr pe nume Farhad s-a îndrăgostit de frumoasa Shirin. Când tânărul a aflat că fata de care el s-a îndrăgostit a fost ucisă a fost atât de copleșit de durere încât s-a sinucis sărind cu calul său de pe marginea unei stânci.
Legenda spune că acolo unde cădeau picaturi din sângele său aparea câte o lalea roșie iar astfel laleaua roșie a devenit simbolul iubirii perfecte, iubirii eterne sau pasionale.
De asemenea, se mai spune că centrul lalelei reprezintă inima celui ce o oferă și că motivul pentru care acesta este negru, catifelat și întunecat este datorită căldurii pasiunii iubirii ce o poartă cel îndrăgostit în suflet.

SEMNIFICAȚII:
Laleaua roșie
Culoarea roșie este de obicei asociată direct cu iubirea pasională.

Laleaua roz
Laleaua roz este de obicei cea mai frumoasă și delicată. Semnificația ei în limbajul florilor este aceea a iubirii necondiționate sau familiare. Exprimă dragostea frățească, paternă și maternă.

Laleaua galbenă
Laleaua galbenă înseamnă bucurie și fericire. Este oferită femeilor cu intenția de a le face să zâmbească. Indică umor, armonie si distractie.

Laleaua mov
Laleaua mov a devenit parte din comoara familiilor regale din Europa. De aceea, de obicei, simbolizează opulență, eleganță și bogăție.

Laleaua albă
Semnificația ei este legată de absența energiilor neîngrădite sau negative. Într-o lalea albă există doar loc pentru puritate, inocență, adevăr și iertare.
Mai demult, o lalea albă era oferită unei alte persoane ca simbol al respectului.

Laleaua portocalie
Lalelele portocalii înseamnă unire, prietenie sau conexiune favorabilă între două persoane.
Ele pot fi oferite drept cadou unui cuplu, prietenei sau partenerei de afaceri, deoarece se asociază cu bunele relații personale.