Lista celor mai bune alimente pentru sănătatea rinichilor tăi

1. Conopida
O bună sursă de folat și fibre, conopida este o opțiune sănătoasă pentru a vă îmbunătăți sănătatea rinichilor. Conținutul său bogat de vitamina C îl face un aliment benefic care mărește imunitatea și promovează funcționarea sănătoasă a sistemului urinar. Cei care suferă de boli de rinichi sunt rugați să-și reducă consumul de sodiu, potasiu și fosfor. Aceste minerale agravează această problemă. Și întrucât conopida este o legumă bogată în nutrienți, cu o concentrație scăzută a acestor minerale, înlocuirea cartofilor cu conopidă este o modalitate excelentă de a vă spori sănătatea rinichilor [3].

2. Varză
Varza este bogată în fitochimicale care ajută la ruperea radicalilor liberi. Acesta este unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea rinichilor. Alături de fitochimicale, varza conține și vitamina K, B12, B6, acid folic și fibre dietetice. Deoarece are un conținut scăzut de potasiu, este, de asemenea, un superaliment pentru dializă [4]. Compoziția bogată în substanțe nutritive a varzei o face să fie luată în calcul nu numai pentru rinichii sănătoși, ci și pentru funcționarea sănătoasă a altor organe.

3. Usturoiul
Usturoiul conține elemente sănătoase, substanțe nutritive și minerale precum sodiu, fosfor și potasiu. Este un bogat aliment antiinflamator strălucitor. Ajută la scăderea colesterolului și permite un flux sanguin continuu în organism [5]. În plus, usturoiul este un condiment important pentru cei care suferă de boli de rinichi. Acestei persoane li se interzice să adauge sare în alimentele lor și se pot baza pe aroma usturoiului.

4. Ceapă
La fel ca usturoiul, unul dintre scopurile cepei în dietele favorabile rinichilor este de a adăuga o anumită aromă în absența sării. În plus, ceapa este bogată în vitamine din complexul B, vitamina C și mangan, îmbunătățind sănătatea intestinului. Ceapa vine cu antioxidanți puternici care detoxifică și curăță rinichii. Ceapa transportă, de asemenea, crom mineral care ajută la metabolizarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților. Așadar, consumul de ceapă crudă sau gătită va ajuta la menținerea unui rinichi sănătos.

5. Sfeclă roșie
Sfecla roșie este cunoscută de mult timp pentru capacitatea lor de a regla fluxul sanguin și de a menține nivelul tensiunii arteriale în organism. Acestea conțin vitamina B6 și K, ambele bune pentru o funcționare sănătoasă a rinichilor.

6. Ridichea
Această legumă crocantă este bogată în antioxidanți și substanțe nutritive, dar săracă în potasiu și fosfor. Prin urmare, este un bun supliment la orice dietă favorabilă rinichilor. Studiile au arătat că ridichile aduc un plus sănătos unei diete renale.

7. Castravete
Castraveții sunt preparați în mare parte din apă. 96 la sută, mai exact. Studiile au arătat că consumul regulat de castraveți poate ajuta la scăderea nivelului de acid uric din corp, ajutând rinichii să elimine compușii din sânge. Castraveții pot ajuta, de asemenea, la dizolvarea pietrelor la rinichi mici.

8. Ardei gras roșu
Cu un conținut scăzut de potasiu și vitamine bogate A, B6, C, fibre și acid folic, ardeiul gras roșu face minuni în menținerea sănătății rinichilor. Se spune că ardeii grași roșii pot descompune deșeurile toxice din sânge, care ajută la funcționarea rinichilor.

9. Apple
Merele sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea rinichilor. Proprietatea antiinflamatoare a mărului îl face un aliment bun pentru menținerea sănătății rinichilor. Este, de asemenea, bine cunoscut faptul că merele ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar și la reducerea riscului de calculi renali.

10. Afine
Afinele conțin un fitonutrient numit proantocianină, care previne infecția bacteriană în mucoasa interioară a vezicii urinare și a tractelor. Și întrucât cei cu boli de rinichi prezintă un risc mai mare de a dezvolta ITU, adăugarea de afine la dieta dvs. este o modalitate excelentă de a preveni acest lucru [11].

11. Pepene verde
Ambalate cu licopen, un antioxidant care ajută la descompunerea radicalilor nocivi cu oxigen liber, pepenii verzi sunt buni pentru rinichi. Consumul regulat și controlat poate ajuta, de asemenea, la prevenirea leziunilor renale.

12. Ulei de măsline
Uleiul de măsline este o sursă minunată de acid oleic, o componentă importantă care ajută la funcționarea normală a rinichilor. Uleiul de măsline conține grăsimi mono-saturate care ajută la prevenire