Lumea nu va aprecia lucrurile bune pe care le faceți de multe ori, însă va vedea şi va critica acel un singur lucru pe care îl faci greşit

“Într-o zi, un profesor de matematică s-a dus la tablă şi a scris următoarele:
9 × 1 = 7
9 × 2 = 18
9 × 3 = 27
9 × 4 = 36
9 × 5 = 45
9 × 6 = 54
9 × 7 = 63
9 × 8 = 72
9 × 9 = 81
9 x 10 = 90
Când a terminat, el s-a uitat la elevii lui.
Toți râdeau de el din cauza faptului că primul calcul era greşit.
Profesorul le-a zâmbit, s-a aşezat la catedră şi cu mult calm a răspuns: “Am scris rezultatul greşit în mod intenționat la prima înmulțire, pentru că am vrut să vă învăț ceva foarte important. Acest lucru este o lecție pentru voi, pe care vreau să o țineți minte întreaga viață, o lecție ca să înțelegeți cum vă vor trata oamenii în viață.
Puteți vedea că am rezolvat CORECT nouă calcule, însă nici măcar unul dintre voi nu m-a felicitat pentru asta. Toți ați râs şi m-ați criticat din cauza unui rezultat greşit.
Aşadar, dragii mei, lecția este aceasta: Lumea nu va aprecia lucrurile bune pe care le faceți de un milion de ori, însă va vedea şi va critica acel un singur lucru pe care îl faci greşit.
Ce trebuie să țineți minte? Putem schimba oamenii, însă această schimbare începe întotdeauna cu noi! De la noi trebuie sa pornească totul, dând dovadă de înțelegere, răbdare, apreciere, iubire, dragoste, compasiune.
Nu vă descurajați!
Ridicați-vă întotdeauna mai presus de toate râsetele şi criticile!
Rămâneți puternici şi stăpâni pe voi!”
Text preluat şi adaptat de Edith Kadar