M-am săturat să-i mulțumesc pe alții!

Trebuie să recunosc că mult timp am crezut că a fi placută de altii este unul dintre cele mai importante lucruri din viață. Nu mai cred și chiar nu mai vreau să-mi fac griji. Am înțeles că sunt o persoană completă și fără aprobarea celor din jur. Înainte de a mă teme că voi fi respinsă am acceptat  și ideea că cineva care nu mă place.

Ajunsesem la punctul în care nu mai aveam loc pentru mine. Acum cand spun NU mă simt liberă. Astăzi am înțeles că cel mai important lucru este să nu fac nimic din ce nu doresc. Am aflat că “nu” înseamnă libertate. Astăzi îmi trăiesc viața așa cum o vreau. De multe ori acest lucru înseamnă, de exemplu, că stau acasă si să nu stau în compania unor oameni lângă care nu mă simt bine. Astăzi îmi place să iau decizii.

Unii oameni au fost întotdeauna alături de mine, alții doar când le-am cerut. Am înțeles că fiecare își are viața și câteodată nu pot fi alături de mine. Am aflat la urma urmei, cine sunt prietenii adevărați. Când au nevoie de tine, spun ei. Când ai nevoie de ei, vin. Am crezut că nimeni nu mă va susține, dar mi-am dat seama că nu este chiar așa și că există oameni pe care îi pot suna în miezul nopții și care mă ascultă fără să mă judece.

Am spus la revedere relațiilor toxice
Când am încetat să-i mulțumesc pe alții, m-am îndepărtat, de asemenea, de relațiile care sunt distructive, de cei care ne rănesc cu  intenție sau care nu sunt niciodată de partea noastră atunci când avem nevoie de ei. Acești oameni m-au făcut să mă simt nesigură și nu îi mai vreau în jurul meu.

Astăzi am decis să mă înconjor numai cu adevărații mei prieteni. Am descoperit că sunt mult mai puțini decât am crezut, dar sunt exact aceia de care am nevoie.  Am decis să-mi iau adio de la o parte din cei ce îmi fac rău, fie că o fac intențoinat, fie că nu. Desigur, acest punct este mult mai complicat, dar dacă ar exista lucruri care nu mi-au făcut bine, am pus o limită și acum mai sunt multe! Pleacă de langă tot ceea ce nu-ți place. Lăsați-vă să faceți ceea ce este confortabil, opriți instrucțiunile și trăiți pentru voi înșivă.