Mâncarea capătă gust după energia din jurul ei

Poate ai observat ca gătitul aceluiași fel de mancare in zile diferite are un gust diferit. In zile diferite se face același fel de supa, felul 2, dar gusturile sunt diferite. De ce se întâmplă asta?

Alimentația, ca și apa absoarbe energia care este pusa in ea. Acum e la moda in bucatarie sa ai televizor. Unele persoane gătesc prânzul sau cina, cu sunetul de la televizor, se uită la știri sau la un serial și astfel trimit toată negativitatea direct la mâncare. Sau poate cineva te-a enervat inainte sa faci mancare și astfel transmiti toată energia negativa mâncării pe care apoi o mănânci.

Mai demult, strămoșii noștrii pregăteau mancarea în tăcere, cu rugăciune, cu dragoste, cu recunoștință față de Dumnezeu, față de pământ, pentru foc, apă și față de oamenii care au crescut și au strâns aceste produse. Rugăciunea a fost transformată în mâncare și a fost vindecătoare. Cea mai simplă mâncare a devenit divin de delicioasă. Mâncarea este și o întreagă ceremonie. Înainte de a mânca, rugați-vă, încet în liniște, și mulțumiți după ce ați mâncat.

Ați observat că mâncarea gătită în aer liber la focul de tabără este întotdeauna mai gustoasă. In primul rand, este pregatita cu buna dispozitie, iar in al doilea rand, este incarcata de spiritul focului viu, de spiritul Pamantului si de spiritul aerului. De aceea, trebuie să fim recunoscători elementelor naturii.