Mergeți la culcare cu gândul la Dumnezeu şi treziţi-vă în bucurie.

“In seara aceasta, înainte de culcare, lăsați deoparte toate gândurile negative, toate lucrurile care vă fac rău, nu vă mai îndreptati atenția către nimic ce ar putea să vă strice linistea.
Puneți capul pe pernă fără resentimente si cu un singur gând in minte – mâine dimineață mă voi trezi cu bucurie si recunoștință, cu sufletul liber si inima dornică de pace.

Este cel mai bun exercitiu pe care îț poți face și cu siguranță nu are ce să îți facă rău. Si spune această rugăciune simplă, înainte de culcare. „Sfinte îngere, păzitorul vieții mele, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru mine, păcătosul.

Amin.”

Somnul este un dar pentru care îi putem fi recunoscători lui Dumnezeu. Ne oferă o oportunitate de reîncărcare, de a vedea lucrurile într-o perspectivă nouă și de a avea o pauză de la luptele din viața de zi cu zi.
Indiferent dacă ne place sau nu, somnul este o nevoie umană; și, dacă vom rămâne fără el pentru o perioadă extinsă de timp, cel mai probabil vom experimenta o mulțime de lupte fizice și mentale. Pentru a funcționa optim, atât din punct de vedere fizic, cât și mental, cu toții avem nevoie de somn. Cum ne poate îndrepta această nevoie către Dumnezeu? Nevoia noastră de somn, ca și nevoia noastră de hrană și apă, ne amintește de nevoia noastră de Dumnezeu și de dependența totală de El în fiecare domeniu al vieții noastre. Numai prin El putem face toate lucrurile

Nu doar somnul ne amintește că avem nevoie de Dumnezeu, Psalmul 127: 2 arată că somnul este de fapt un dar de la Dumnezeu: „Degeaba te ridici devreme și mergi târziu să te odihnești, mâncând pâinea trudii neliniștite; dă somnului său iubit “. Dumnezeu nu vrea ca noi să lucrăm și să ne stresăm viața, așa că El ne dă darul somnului și al altor momente dedicate de odihnă. El este Creatorul nostru; El știe de ce avem nevoie.