Mesajul înduioşător al ciobanului de 101 ani: „Mă rog să văd odată înţelegere între noi, ca acum 100 de ani”

Ştefan Gros, ciobanul în vârstă de 101 de ani, a ţinut un discurs emoţionant în faţa oamenilor prezenţi la şedinţa dedicată Marii Uniri.

O şedinţă solemnă dedicată Marii Uniri a avut loc în sala de festivităţi a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara. Evenimentul a fost organizat de Prefectura Hunedoara, iar printre invitaţii speciali s-a numărat Ştefan Gros, în vârstă de 101 ani, un cioban din satul Vâlcele care s-a pensionat în acest ani, după ce aproape întreaga viaţă şi-a dedicat-o creşterii oilor. Baciul Ştefan le-a vorbit oamenilor fără a avea un discurs pregătit dinainte.

„Mă rog pentru toţi românii să le ajute Dumnezeu, să le dea înţelepciune şi înţelegere unii cu alţii. România a fost o ţară mică şi au făcut o Românie Mare. Că s-au adunat din toate părţile, moldoveni, ardeleni, bănăţeni şi s-au unit toţi. Au făcut România Mare.

Aşa aş dori şi eu la ora actuală, la etatea mea de 101 de ani, să văd odată înţelegere între toţi românii cum a fost acum 100 de ani. Că moşiile astea ni le-a dăruit Dumnezeu să le folosim şi să le lăsăm curate copiilor noştri, nepoţilor noştri, nu cu supărări, cu murdării. Bunăoară, ţăranul are doi boi şi îi pune la car. Unul trage în stânga, celălalt în dreapta. Nu mai trag carul la deal.

Mă rog lui Dumnezeu să le ajute conducătorilor ţării să se poată uni. Să plecăm pe o cale bună şi dreaptă. Cu ajutorul lui Dumnezeu le-om trece pe toate. Dumnezeu să ajute toată România”, a fost mesajul lui Ştefan Gros, în faţa celor câteva sute de oameni prezenţi la eveniment.

Loading...