Miere, nuci și lămâie – un remediu natural și eficient. Beneficii si preparare.

Pentru creșterea rezistenței corpului și alungarea stării de oboseală, este suficient să amestecăm miere de albine cu nuci măcinate și să obținem un tonic 100% natural și eficient.

Ingrediente

• 500 g de nuci măcinate
• 700-800 g de miere
• 1 lămâie

Preparare

Dat fiind că veți folosi lămâia întreagă în această rețetă, spălați-o înainte cu puțin oțet de mere, pentru a elimina pesticidele din coajă. Tăiați lămâia mărunt, și puneți-o într-un borcan de sticlă de 800. Adăugați miezul de nucă și miere de albine, până se umple.

Amestecați miezul de nucă cu lămâia tocată mărunt și mierea de albine într-un borcan de sticlă. Se ia câte 1 lingură din acest amestec, de 3 ori pe zi. Această cură se poate face pe o perioadă lungă de timp.

Indicații terapeutice

Nucile sunt o fabrică de sănătate. Miezul lor conține foarte multe proteine, grăsimi bune, săruri minerale (cupru, zinc, potasiu, calciu, magneziu, mangan), provitamina A, vitaminele B, vitaminele C, E, F și P, biotină și acizi Omega-3.

– Lipsă de fier
– Anemie, slăbiciune
– Astenie
– Oboseală accentuată
– Ulcer la stomac, tenie
– Constipație, diaree
– Hipertensiune arterială, colesterol mare
– Diabet de tip II
– Tuse

În aceea ce privește beneficiile consumului de nuci pentru sistemul cardiovascular, acestea sunt nenumărate. Nucile scad colesterolul rău și total, reduc riscul de coagulare excesivă a sângelui și riscul de inflamații excesive și previn bolile coronariene. Studiile au arătat că nucile sunt un aliment ideal pentru susținerea pierderii în greutate și prevenirea obezității.