Modalități de a vă distanța și de a vă proteja de o persoană toxică apropiată

Uneori, persoanele toxice pe care încerci să le eviți sunt persoanele pe care le iubești. Nu este ușor să tăiem toate legăturile cu prietenii și familia, nu-i așa? Te poți distanța mental și emoțional. Trucul este să îl înveți și să îl aplici sistematic și metodic. Acordați o atenție constantă modului în care comunicați cu această persoană negativă. Iată ce trebuie să faceți:

1. Nu inițiați contact inutil.
Nu sunați, nu scrieți, nu invitați să vizitați, nu sugerați mai întâi comunicarea – ori de câte ori este posibil. Spuneți sărbători fericite, trimiteți un cadou dacă este necesar, dar nu mai mult de atât. Nu inițiați comunicarea.

2. Nu te plânge de problemele tale, nu-ți dezvălui sufletul în fața lor și nu împărtăși detalii despre viața ta.
Pentru că fiecare cuvânt poate fi folosit împotriva ta. Probabil că acest lucru ți s-a întâmplat de multe ori înainte, dar tot repeti aceeași greșeală: împărtășești singur toate aceste informații.

3. Nu discutați alte persoane cu ei sau în prezența lor.
Vor răsuci informațiile dincolo de recunoaștere și le vor răspândi. Sau vă vor șantaja cu informațiile pe care le-ați dat, sugerând că ar putea să spună acest lucru.

4. Nu împrumuta de la o persoană negativă. Nu împrumuta bani, nu cere favoruri și asistență. Este o datorie pe care nu vrei să o ai.

5. Nu arătați prea multă emoție. Nu purtați conversații lungi. Vorbește clar, cu precauție și nu mult. Urmăriți timpul de contact. Oxigenul din balon va dura doar o vreme, apoi te vei sufoca!

6. Nu intrați în litigii și discuții.
Cuvânt cu cuvânt și te vei regăsi într-o capcană. Nu vei observa cum ai intrat într-o luptă, te-ai enervat și apoi ai devenit vinovat.

7. Nu încurajați-i să se plângă.
Schimba subiectul. Fie începeți să vă plângeți, fie găsiți imediat un motiv pentru a încheia conversația. Acesta este un mod de a te distanța de o persoană toxică. Temperatura va scădea și presiunea va scădea, la figurat vorbind. Nu va trebui să întrerupeți toată conexiunea, dar nu veți fi vulnerabil din punct de vedere emoțional.

Problema apare atunci când deschideți usa prea mult și prea des persoanele greșite. Îți învață punctele slabe și declanșatoarele și apoi le folosesc împotriva ta. Stabilirea unor limite vizibile și stricte uneori ajută o persoană toxică să-și revină – însă rareori. Scenariul obișnuit a dispărut, ei nu se mai pot hrăni cu energia ta și observă diferența. Deci, distanțarea este bună pentru ambele părți și permite evitarea ostilității și conflictelor deschise