Muntele sau marea, ce preferi? Alegerea îți dezvăluie personalitatea

Conform studiilor, se pare că destinaţiile de vacanţă alese reprezintă un bun reper pentru trăsăturile de personalitate şi fericirea fiecărui individ în parte.

Hai să vedem împreună ce tip de personalitate deţii dacă-ţi place să mergi la munte, respectiv la mare:

Tipuri de personalitate

Oamenii de ştiinţă precizează faptul că persoanele mai introvertite prezintă o înclinaţie mai semnificativă către munte, linişte, copaci, ape curgătoare, etc, de vreme ce persoanele cu personalitate extrovertită sunt mai dorite de aspectele sociale şi de spaţiile interactive ce le poate oferi doar marea.

Alţi factori ca vârsta, genul sau educatia nu prezintă nici un fel de semnificaţie în momentul în care se determină aceste două alegeri; este pur şi simplu vorba de două mari diferenţe de personalitate- introvertită şi extrovertită.

Munte vs mare

Aceste două tipuri de destinaţii prezintă trăsături similare pentru un anume caracter; spre exemplu, muntele este un loc privat, liniştit, cu foarte multe cabane unde poţi merge să te relaxezi, să te calmezi, linişteşti, destresezi şi să uiţi de tot haosul din lume. De foarte multe ori, aceste zone facilitează izolarea şi ideile profunde. Ideal pentru introvertiti.

Viaţa de pe plajă, în schimb, promovează zgomotul, atenţia, distracţia, interacţiunea, socializarea. O astfel de vacanţă este pentru persoanele ce doresc să iasă, să cunoască oameni noi şi să se bucure unii de prezenţa altora. Locul ideal pentru extrovertiti. De foarte multe ori, la munte vor merge persoanele singure, de vreme ce la mare sunt favorizate vacanţele cu prietenii.