Niciodată nu e târziu să-ți ceri scuze mamei tale

Mamele nu sunt perfecte, dar un lucru este sigur – își doresc întotdeauna binele pentru copiii lor. Îi vor oferi sau ghida întotdeauna în cel mai bun mod în care pot. Dacă ai fost recent în conflict sau neînțelegere cu mama ta, gândește-te la modul în care poți rezolva problema.Dacă vrei să te împaci cu mama ta, dar nu știi de unde să începi, poți începe prin a-ți cere scuze sincer. Următoarele câteva sfaturi vă pot ajuta.

1. Cereți „scuze”.
În momentul în care te hotărăști să-ți ceri scuze mamei tale, asigură-te că vine din suflet. Nu este vorba de cât timp îți scuză, dar ceea ce contează cel mai mult este sinceritatea ta. Chiar și un singur cuvânt – doar „îmi pare rău” – dacă vreți să spuneți asta, poate topi inima mamei voastre. Mama ta o știe ori de câte ori ești sincer sau nu.

2. Fii umil să recunoști greșeala ta.
Lasă-ți mândria și fii umil când te apropii de mama ta. Desigur, smerenia este esențială pentru a cere iertare. Trebuie să recunoști că ai făcut o greșeală și că regreți. Nu poți fi sincer în scuzele tale dacă nu ești convins că ai făcut ceva greșit. Din acest motiv, asigură-te că ți-ai pregătit deja inima înainte de a te apropia de mama ta.

3. Îmbrățișează-o după scuzele tale.
O îmbrățișare strânsă și sinceră vă va ajuta pe dvs. și pe mama dvs. să vă simțiți mai bine după o perioadă de timp în care nu sunteți în relații bune între voi. De asemenea, îmbrățișarea ei o va face pe mama ta să simtă cât de mult ți-a fost dor de ea când nu erai bine unul cu celălalt. Îi va permite, de asemenea, să simtă cât de rău vă este că ați rănit-o.

4. Asigur-o că nu o vei mai face.
Un alt mod de a demonstra că te-ai căit de ceea ce ai făcut este asigurându-l pe mama ta că vei înceta să faci ceea ce a rănit-o. De exemplu, dacă este un obicei distructiv, cum ar fi fumatul, dependența de droguri sau jocurile de noroc, atunci trebuie să vă dați seama că oprirea vocii este pentru binele dvs. oricum. S-ar putea să nu-l apreciezi acum, dar, într-o zi, ai fi recunoscător dacă l-ai asculta pe mama ta acum.

5. Scrie-i o scrisoare sau o felicitare.
În cazul în care încă nu sunteți gata să o înfruntați pentru că vă este frică sau rușine de ceea ce ați făcut, puteți începe cu o scrisoare. Vă puteți exprima scuze din toată inima prin scrisoarea sau cardul respectiv, dacă doriți să fie mai semnificativ.

6. Trimite-i un buchet de flori
Scrisoarea sau cardul tău ar fi mult mai apreciat dacă vine cu un buchet din florile preferate ale mamei tale. Nu este mită. Este doar un simbol al onorării părintelui tău și al anunțării ei că o iubești. Cu siguranță, mamei tale i s-ar părea gestul dulce și emoționant.

7. Dă-i un cadou.
În afară de flori, există cadouri minunate pe care le poți pregăti pentru mama ta. Din nou, aceasta nu este o mită. Cel mai bine ar fi să dai cadoul după ce te-ai împăcat. Odată ce ți-ai cerut deja scuze și mama ta te-a iertat, atunci poți scoate mica ta surpriză. Nu trebuie să fie scump. Orice lucru de lux, dar care provine din inima ta, va fi apreciat cu siguranță. Vă servește ca o modalitate de a vă liniști mama că o iubiți.

8. Invit-o în oraș.
Dacă este posibil, îți poți invita mama la întâlnire. O poți aduce în restaurantul tău preferat, în parc sau în orice loc relaxant și liniștit. De asemenea, o puteți trata cu o masă somptuoasă sau cu o băutură liniștitoare de cafea. Odată stabiliți amândoi, puteți cere umil iertare și îi puteți spune cât de mult vă simțiți rău în legătură cu dezamăgirea sau rănirea.

9. Vorbește cu ea despre realizările tale.
O altă modalitate de a-i spune mamei tale că îți pare rău este împărtășind ceea ce ai realizat din lecțiile pe care ți le-a predat. Dacă crezi că a avut dreptate tot timpul, atunci fii suficient de umil încât să recunoști că ai greșit și ar fi trebuit să asculți.

10. Explicați-vă cu umilință și respect părerea dvs.
Totuși, dacă ești convins că nu este nimic în neregulă cu decizia sau acțiunea ta și vrei libertate pentru tine, fii sincer. Purtă o discuție inimă cu inimă cu mama ta și explică cu blândețe de ce nu poți urmări ceea ce dorește ea. Scuză-te că i-ai rănit sentimentele, dar fii ferm cu poziția ta.