Niciodată să nu ceri mai mult decât poți oferi. Si niciodată să nu accepți mai puțin decât meriți

În viaţă vei primi exact atât cât crezi că meriţi – crezi că meriţi puţin, vei primi puţin, crezi că meriţi mult şi dai la o parte toate obstacolele din calea ta, vei primi mult.
Preţuieşte-te, respectă-te, iubeşte-te şi viaţa ta va fi pe măsura cerinţelor tale.

Dacă tu nu te preţuieşti, nu te aştepta să o facă alţii.
Dacă tu te mulţumeşti cu puţin, nu te aştepta să primeşti mai mult decât îţi doreşti (iar uneori vei primi chiar mai puţin decât ţi-ai dori).
Dacă tu nu te respecţi, nu te aştepta să fii respectat.
Dacă tu nu te iubeşti, nu cere altora să te iubească pentru că nu pot să o facă. Felul în care eşti tratat de cei din jurul tău este oglinda felului în care te prezinţi în faţa lor.

Primeşti atât cât văd alţii că crezi că meriţi. Dacă vrei mai mult de la alţii, învaţă în primul rând să te preţuieşti, să te respecţi, să te iubeşti şi să nu te mulţumeşti cu puţin. Învesteşte in tine, devino un om de valoare din toate punctele de vedere, iar astfel, când te prezinţi în faţa altora, ei se vor purta cu tine aşa cum îţi doresti. Orice schimbare în exterior începe cu schimbarea din interior.

Viața te pune în aceste tipuri de situații până când ajunge la punctul în care nu mai ești surprins sau dezamăgit dacă te părăsește cineva sau încearcă să te rănească. Dar, privește partea pozitivă a lucrurilor, sunt oameni pe care i-ai întâlnit doar pentru a te învăța câteva lecții în viață.Care te-au învațat să fii înțelept. Te-au învățat că tu ești toată cartea și ei sunt doar un capitol. Ei nu pot rămâne complet în viața ta, pentru că nu sunt demni de tine. Nu merită.Există într-adevăr unii oameni care au fost făcuți doar pentru a profita de dragostea și bunătatea  ta.