Nu ar trebui să-ți pese ce gândesc alții despre tine

Grija a ceea ce cred alții despre noi implică un anumit nivel de deschidere și înțelegere, cu toate acestea, atunci când suntem prinși de opiniile altora, este mai mult pentru că devenim temători sau îngrijorați că nu vom fi acceptați, plăcuți sau înțelegi.

Nu ne pasă ce gândesc ceilalți până la punctul în care ne schimbăm adevărul și comportamentul într-un mod care ne distrage atenția de la ceea ce suntem cu adevărat.

Iată câteva indicații care vă vor ajuta să începeți să nu vă mai pese:

1.) Acceptați-vă mai întâi
Dacă nu te accepți pe tine însuți, îți va fi foarte greu să te simți acceptat de ceilalți. Lipsa de acceptare de sine înseamnă, de asemenea, că este mai probabil să căutați acceptarea în ceilalți, ceea ce vă determină să vă preocupați mult prea profund de ceea ce cred ei despre voi.

Când te lupți să faci pace cu cine ești, devii și mai susceptibil la opiniile altora. Am auzit cu toții acea zicală: atunci când nu susțineți nimic, veți cădea pentru toate – și același sentiment se aplică aici.

A te iubi și a te accepta nu te face imun la opiniile dăunătoare ale celorlalți, dar te ajută să rămâi încrezător în cine ești și în ceea ce reprezintă.

2.) Practicați neatașamentul
Cu cât căutăm aprobarea și admirația de la ceilalți sau ne găsim exagerat de exagerat atunci când cineva ne laudă, cu atât avem mai multe șanse să ne găsim zdrobiți atunci când apare o opinie negativă.

Pentru a găsi echilibru cu acest lucru, practicarea non-atașamentului poate ajuta. Totul este temporar – chiar și opiniile oamenilor!

3.) Manipulează criticile în mod constructiv
Dacă respirați șansele, veți avea în cele din urmă critici din partea cuiva.

Amintiți-vă, nu avem control asupra a ceea ce ne spun oamenii, dar avem control asupra modului în care alegem să ne descurcăm.

4.) Este ok să vă îngrijorați
Oricât de dure am fi, opiniile altora nu numai că ne pot răni, ci ne pot încurca în anxietate, furie și chiar victime.

Când se întâmplă acest lucru, este posibil să ne găsim obsedați și să ne simțim vinovați pentru că ne pasă atât de mult sau să verificăm și să ne prefacem că nu ne pasă deloc.

Niciun stat nu ne va ajuta. În schimb, va construi ziduri în jurul inimii noastre sau ne va trimite în exces cu anxietate și frustrare.

Când se întâmplă acest lucru, trebuie să deținem modul în care simțim și deținem faptul că ne pasă, chiar dacă ne face să ne simțim vinovați, rușinați sau prostiți.

Odată ce a devenit clar ce simțiți, permiteți-vă să simțiți fiecare emoție. Simțiți furia, simțiți rănirea, simțiți neînfrânarea, permiteți-i să treacă prin corpul vostru, permiteți-vă să o îmbrățișați pe deplin.