Nu are rost să-ți pierzi timpul prețios cu cei care te te fac sa te simti rău

Din când în când, toți auzim ceva jignitor la adresa noastră. Cineva încearcă în mod deliberat să ne rănească, iar cineva spune prea multe la nervi și apoi regretă. În orice caz, este mult mai ușor să faci față insultelor dacă știi cum să reacționezi la ele.

Suntem responsabili pentru gândurile și emoțiile noastre, nu mai puțin decât pentru acțiunile noastre. Depinde doar de noi dacă purtăm povara supărărilor de-a lungul vieții sau o aruncăm și mergem mai departe cu capul sus.

Uneori poate fi dificil să nu răspunzi la insulte, mai ales la cele nemeritate. Dar există un secret. Nu trebuie să înduri, să strângi din dinți și să înghiți totul. Dacă faci acest lucru, furia distructivă va clocoti în interior. Într-o zi, fie va căuta ieșire (probabil lovind oamenii nevinovați), fie va intra adânc în interior și îți va provoca boli.

Există situații în care trebuie să lupți imediat cu răufăcătorul. Este suficient să înțelegi că oamenii care îi insultă pe alții, pur și simplu sunt nefericiți. Imaginează-ți cât de plictisitoare este viața lor, dacă singura distracție pe care o au la dispoziție este să insulte oamenii.

Nu lăsa acești „vampiri energetici” să se hrănească cu emoțiile tale. Ei așteaptă această reacție și, dacă nu o primesc, se enervează și mai tare. Lasă negativitatea lor să rămână cu ei. Orice s-ar întâmpla, zâmbește pe larg și tratează totul cu umor.