Nu banii ne salvează, ci oamenii…

Oamenii aleargă după bani, sperând că aceştia le vor rezolva toate problemele. Nu întotdeauna însă, banii sunt totul.

Sunt şi situaţii în care chiar dacă ai bani, dar nu întâlneşti oamenii potriviţi, eşti foarte aproape de eşec. În situaţiile cele mai critice din viaţa, nu banii rezolvă totul, ci oamenii.

Oamenii potriviţi pe care ai şansa să-i întâlneşti şi care nu se cramponează de bani, pentru care banii nu sunt decât nişte simple hârtii, punând pe primul loc, omul.

Am văzut deseori persoane modeste din punct de vedere material dăruind cu multă bucurie, orice, unora mult mai potente din punct de vedere financiar. Și făceau asta cu atâta dăruire de parcă era obligația lor, negândindu-se un moment că poate mâine se vor afla în dificultatea de a pune ceva pe masă.

Oamenii simpli, săraci sunt cei mai bogați pentru că nu încetează să-i alimenteze pe ceilalți cu bunătatea lor, pentru că nu obosesc să creadă în ceva superior nouă, capabil să încheie conturile într-un mod rezonabil, pentru că au credința că vor fi bine dacă vor dărui, chiar dacă ei nu au nimic palpabil pe care să se poată baza la greu.

Ei știu poate mai bine decât oricine că necazurile apar în viață pentru a apropia oamenii și pentru a scoate la iveală acea fărâmă de umanitate, pe care mulți se străduiesc s-o ascundă.

Oamenii simpli știu că timpul cel mai important este cel care nu poate fi cuantificat în bani și că numai încrederea în echilibrul divin te poate ajuta să treci cu bine peste diverse situații. Admir și iubesc enorm oamenii simpli!

sursa – terapie pentru suflet