Nu căuta dragostea și înțelegerea la oameni, pentru că majoritatea nu le-au cunoscut. Caută-le la Dumnezeu

Fiecare om, dintotdeauna, încă din copilărie, dorește să fie iubit. Fiecare om consideră că știe ce ar trebui să facă celălalt, ceilalți pentru ca el să se simtă iubit.

Ne bucurăm când simțim dragostea și ne întristăm, ne însingurăm atunci când ea lipsește. Așa că nu putem să nu ne gândim la dragoste. Chiar și cei mai împietriți oameni tot mai au momente în care tânjesc după dragoste.

Dumnezeu a venit pe pământ ca să ne binevestească dragostea. Dumnezeu Însuși este dragoste.

Cum răspundem noi iubirii lui Dumnezeu și iertării pe care ne-o dăruiește? Iertând pe aproapele nostru. Dumnezeu n-a voit nimic altceva de la noi în schimb pentru dragostea pe care ne-a dat-o, pentru iertarea pe care ne-a dat-o, ci a voit ca și noi, fiecare la rândul nostru, să facem același lucru cu aproapele nostru.

Dacă este să ne asemănăm cu Dumnezeu în ceva, aceasta este puterea de a ierta.

Cum să ierți un om rău? Cum să ierți un om care te necăjește? Aducându-ți aminte de Dumnezeu. Aducându-ți aminte de Cel care a murit pentru el. Aducându-ți aminte că și tu ai nenumărate datorii. Aducându-ți aminte de oamenii dragi ție, de felul în care te porți cu ei. Cu toate că vedem copii care-și urăsc părinții, părinți care-și urăsc copiii și așa mai departe. Cât de departe suntem de chemarea lui Hristos!