Nu căuta persoana care să nu-ți vadă defectele. Caută persoana care să ți le accepte.

Începuturile sunt întotdeauna frumoase. Pentru că atunci când începi să cunoști un om, acesta are aproape de fiecare dată grijă să-ți arate cele mai frumoase părți. Își ambalează frumos și îngrijit toate calitățile și ți le servește la micul dejun, prânz și cină. E ușor să te îndrăgostești de un om perfect. Tocmai asta e problema, că niciunul dintre noi nu este perfect, nici măcar pe-aproape.

Există oameni frumoși, dar niciodată oameni perfecți. Oricum totul depinde de idealul tău de frumusețe. Poți vedea sufletul și mintea unui om sau îi poți vedea chipul și trupul. Sau de ce nu, le poți vedea pe amândouă.

Să te îndrăgostești e ușor. Să construiești o relație, asta e partea dificilă.

La început toți ne dorim ca lucrurile să meargă bine. Și tocmai de aceea lăsăm de la noi atât de mult cât se poate și ne alegem cu grijă vorbele și faptele. Ne transformăm în cea mai bună versiune a noastră. Doar că într-o zi obosim. Și oricât de grozav ar fi omul acela pentru care vrei să fii cel mai cel, obosești să porți o mască.

O să vină o zi în care toate lucrurile vor merge prost, vei fi obosit, nervos sau cu moralul la pământ și nu vei mai avea chef să-ți joci rolul. Te vei arăta așa cum ești. Puțin prea egoist sau poate puțin prea lipsit de răbdare. Îți vei da masca jos și vei spune din priviri: „Uite-mă, așa sunt cu adevărat și astea-s defectele mele.”

Iubirea înseamnă să fii umărul pe care o lași să plângă după o zi îngrozitoare în care toate i-au mers pe dos.

Iubirea înseamnă să fii mâna care-l mângâie și sărutul de pe fruntea prea încruntată de atâtea gânduri.

Iubirea înseamnă sprijin și respect reciproc; să fii lângă omul pe care-l iubești mai ales atunci când își arată defectele, pentru că atunci are cea mai mare nevoie de tine.

Nu căuta persoana care să nu-ți vadă defectele. Caută persoana care să ți le accepte.

Caută persoana care să vadă dincolo de masca de femeie puternică sau de bărbat indestructibil pe care o afișezi tuturor celorlați.

Caută persoana care să te înțeleagă și care să te cunoască la fel de bine precum își cunoaște reflecția din oglindă. Iar atunci când ai găsit-o, fii sigur/ă că ai găsit omul capabil să te iubească necondiționat.

 

sursa – https://blogpentrusuflet.ro/2015/02/05/nu-cauta-persoana-care-sa-nu-ti-vada-defectele-cauta-persoana-care-sa-ti-le-accepte/