Nu căuta să mulțumești gura lumii, mulțumește-ți propriul suflet, cu el trebuie să fii împăcat

Cu cât aud mai multe persoane „vorbind”, cu atât mai mult îmi dau seama că multe din cuvintele pe care oamenii le spun sunt reprezentări directe ale lor. Indiferent dacă spun sau nu direct, a vorbi despre alții  însemna  că de fapt vorbești doar despre tine.

 Oamenii bârfesc și o vor face întotdeauna, pentru că tratarea problemelor altor persoane (chiar dacă este un prieten apropiat/cel mai bun prieten) este mult mai ușor decât să te confrunți cu demonii tăi. Dacă am învățat un lucru despre tipul de oameni care vorbesc mereu rău și răspândesc întotdeauna zvonuri și lucruri negative, este ca de fapt ei sunt geloși pe tine.

Bârfele sunt strâns legate de stima de sine scăzută și un bârfitor se va considera întotdeauna o persoană bună, cu o scuză perfect bună pentru un mod de viață atât de meschin.

Bârfitorii vorbesc mult mai confortabil în spatele tău, pentru că a spune lucruri față în față necesită curaj, traire care le lipsește grav.  Prietenii adevărați spun lucruri rele in fața ta, în timp ce oamenii rai au doar barfe de vorbit la spate in loc sa se ocupe de propriile lor probleme…