“Nu contează cine e mai puternic, mai deștept, mai frumos sau mai bogat, pentru că tot ce contează este dacă ești sau nu fericit”

Se pare că în secolul XXI, la fel ca și pe vremea lui Aristotel, dorința cea mai arzătoare a oamenilor este aceea de a fi fericiți. Cu toate acestea, sunt foarte puțini aceia dintre noi care simt sau declară că sunt cu adevărat fericiți. Și nu toți pot măcar să definească fericirea. În general, suntem mai degrabă împovărați și preocupați de neîmplinirile noastre, de greutățile pe care viața ni le scoate în cale și de sentimentul că, parcă, ne irosim zilele fără prea mult sens.

Fericirea nu se caută – dovedit fiind și din punct de vedere științific că nu avem cum să o „găsim“. Însă, în mod cert, poate fi trăită, dacă ne implicăm cu adevărat în fiecare detaliu al vieții noastre și dacă ne investim energia în ceea ce contează cu adevărat.

Stii si tu oameni bogati care nu si-au gasit linistea sau fericire. Auzim peste tot de ei, in presa, la televizor si invariabil spunem – au de toate, oare de ce divorteaza, de ce se cearta, de ce insala, de ce sunt tristi? Raspunsul il vei gasi singur….

Omul care vrea să fie fericit își asumă propriul destin și își ia în serios responsabilitatea față de el însuși. Nu se pierde nici în rolul de victimă și nici în cel de acuzator privind neimplicarea celor din jur, ci caută să-și înțeleagă trecutul, pentru a putea trăi din plin prezentul și a-și asigura viitorul.

 

Loading...