Nu e ușor să rămâi pozitiv într-o lume tot mai negativă. Iată totuși cum să faci asta…

Deși există multă negativitate în lume, nu trebuie să o lăsați să vă afecteze. În schimb, vă puteți îndrepta atenția către o realitate mai înălțătoare și puteți face toate schimbările pozitive pe care doriți să le vedeți. Trimiteți energia pe care doriți să o primiți, iar negativitatea nu se va putea atașa spiritului vostru.

1.Înconjoară-te cu oameni iubitori care scot la iveală tot ce e mai bun din tine.

Dacă oamenii pe care îi petreceți nu vă fac să vă simțiți iubiți și respectați, este timpul să reevaluați de ce ați ales acești oameni ca prieteni. Concentrați-vă pe oamenii care răspândesc dragostea și pofta de viață, nu pe cei care perpetuează ura și frica.

2. Zâmbește sărbătorind tot binele din viața ta.

Este posibil să nu simțiți că aveți multe  otive de zâmbit, dar chiar și propriile bătăi ale inimii sunt un motiv suficient pentru a vă simți fericiți. Zâmbește pentru că ești viu și ai puterea de a crea măreție, iar viața îți va oferi și mai multe motive pentru a te simți în viață.

3. Limitați media și divertismentul negativ.

De cele mai multe ori, știrile, radioul, ultimele filme pe ecran mare și alte mijloace media moderne descriu lumea într-un mod superficial, deprimant și ostil. O expunere prea mare la aceste programe ar putea trezi furia, anxietatea sau depresia în tine, ceea ce îți va afecta nivelul de energie.

4. Înlocuiți obiceiurile negative cu altele mai pozitive.

Faceți orice vă face să vă simțiți bine în loc să vă supuneți lucrurilor care vă fac să vă simțiți rău. Am fost meniți să ne simțim vibranți și să prosperăm în această viață, așa căutați activități și obiceiuri care să vă facă să vă simțiți așa!

5. Râzi mai des!

Potrivit unui studiu recent, copiii râd de 200 de ori pe zi, în timp ce adultul mediu râde doar 4. Dacă nu ați râs încă astăzi, petreceți ceva timp de calitate cu copiii dvs., urmăriți videoclipuri amuzante pe YouTube sau faceți o prostie cu prietenii.

6. Deconectează-te de la lume și învață să te bucuri de un timp liniștit singur.

Mergeți într-un spațiu sacru din pădure sau pe coasta unde vă simțiți liniștiți și cel mai aproape de liniștea din jurul vostru. Evitați gândirea excesivă, concentrați-vă și fugiți de toate responsabilitățile vieții pentru o vreme.