Nu esti dator cu explicatii nimanui!

Mai tot ce facem dau nastere la fel si fel de intrabari din partea celor din jur. Toti cei din jur fie prieteni, necunoscuti, chiar si cei din familie incearca sa-si dea cu parerea despre ceea ce am facut sau de ceea ce am zis. Toti cei care te cunosc cred ca stiu mai bine ce este bun si cine ar merita sa-ti fie alaturi. Dar lucrurile nu stau chiar asa…

Nu cred ca ar trebuie sa dai nimanui explicatii despre viata ta.

Nu vad ce ii intereseaza pe ei de cum o duci, de ceea ce faci, cu cine umbli, si multe altele. Si ce daca nu-s casatorita, si ce iti pasa tie ca m-am vopsit blonda, si ce iti pasa tie ca nu sunt ca ceilalti, si de ce te iei de stilul meu, si de cand te intereseaza viata mea mai exact?? Ce te face pe tine mai special sa ma vorbesti pe la spate si sa imi tii morala?

Nu trebuie sa spun intotdeauna da.

Am dreptul sa mai si refuz. Te simti frustrat/a ca te-am refuzat, asta este, se mai intampla. Sa stii ca viata merge mai departe. Nu esti singurul caruia i sa spus nu. Mi sa spus si mie si nu am inceput sa cataloghez si sa tin morala si multe alte lucruri cum fac unii dintre voi.

Nu trebuie sa-ti dau tie explicatii.

Daca vreau iti voi explica de ce am facut asa si nu altfel, dar daca nu impaca-te cu idea si incearca sa iti dai seama singur fara sa ma sacai pe mine. Nu neaparat ca nu trebuie ci mai degraba nu vreau sa-ti dau tie explicatii despre ce si cum.

Nu trebuie sa-ti explic opiniile mele religioase, politice sau culturale.

Cred in ce vreau, sustin pe cine vreau, citesc, ascult si fac ce vreau. Punct. Nu ma poti accepta asa cum sunt, nu e problema mea, este a ta.

Nu alege ce sa-mi placa si ce nu.

Crezi ca ma cunosti sau stii ce-mi place? Te inseli. De cele mai multe ori nici eu nu stiu ce sa aleg sau ce-mi place cu adevarat. Adesea si eu ma minunez de prorpiile-mi alegeri. Deci nu cred ca stii mai bine ca mine.

citeste si “Iubeste mai mult si mai mult, in fiecare zi, in orice mod…si niciodata nu renunta. ” – Morgan Freeman

sursa – https://www.personalitatealfa.com/blog/cand-te-crezi-important-viata-are-grija-de-tine/