“Nu există nicio noapte care să poată învinge răsăritul si nicio problemă pe care să nu o învingă speranța. “

“Viaţa este o luptă şi, ca în orice luptă, uneori pierzi, alteori câştigi. Moneda are doar doua feţe şi pe muchie nu cade niciodată.

Însă, înfrângerea sau victoria, sunt doar calcule într-o matematică ambiguă care poate da cu plus sau cu minus pe o tăbliţă anostă a socotelilor cu viaţa, fără să reflecte în esenţă mare lucru din ceea ce-ai încercat cu adevărat să faci.

Pentru că oamenii mereu vor privi prin prisma propriului interes alegerile tale, iar matematica aprecierilor va suferi mutaţii în funcţie de asta. Dar tu rămâi cu tine până la capătul lumii. Conştiinţa ta îţi e barometru şi motivaţie, judecător şi prieten.

Spunea cineva că “istoria adevărată a lucrurilor o cunosc cei care au trăit-o, restul sunt doar păreri.” Asa cred si eu – iar părerile altora, nu ne pot fi barometre – pentru că-i reprezintă pe ei, nu pe noi.

Uneori doare zborul, alteori doare să-ţi târăşti aripile pe pământ. Mai presus de toate contează să ne aducem aminte că, oricât de departe vom merge, tot în noi ne vom întoarce întotdeauna. Şi e bine să locuim într-un suflet cinstit şi curat.

Nu suntem îngeri dar cu siguranţă putem alege să fim oameni buni. Iar ăsta e singurul gen de morală înaltă a socotelilor noastre cu viaţa, măsura caracterului nostru.”