Nu există promisiuni care nu se pot tine, există doar oameni fără cuvânt!

Din păcate a devenit un obicei pentru oamenii din ziua de astăzi să se angajeze în îndeplinirea anumitor lucruri și să nu respecte ceea ce au promis, pentru a fi diferit e nevoie să decizi asta în mod conștient și să-ți asumi decizia. Dovedim faptul că propriile cuvinte nu au nici o valoare. Ne gândim că este în regulă să lăsăm pe cineva balta sau să neglijăm o anumită persoană, însă lucrurile stau diferit.

Ne gândim de fiecare dată atunci când folosim cuvântul “promit” ? Ne gândim dacă vom îndeplini ceea ce am promis sau de cele mai multe ori o facem doar pentru a obține încrederea sau aprecierea celorlalți? Atunci când ne luăm angajamentul de a face un lucru îl facem fără să fim obligați sau constrânși de anumite situații și totuși de multe ori ne uită, promisiunile.

Atunci când ne respectăm promisiunile, arătăm celeilalte persoane cât de mult o prețuim, iar atunci când nu facem lucrul acesta se întâmplă exact contrariul. Chiar dacă de multe ori promitem fără să ne dăm seama spunând “am să fac asta” sau lucruri mărunte de felul acesta este important să fim atenți pentru a nu pierde încrederea celor din jurul nostru.

Sigur, pot exista și excepții în care din cauza anumitor împrejurări, evenimente, situații neașteptate nu ne putem îndeplinii promisiunile la timp, însă asta nu înseamnă că putem găsi orice motiv sau putem “inflori” ca să părem credibili.

O promisiune este o promisiune. Nu contează dacă este vorba despre ceva măreț sau nu. Nimeni nu ne poate forța să promitem ceva ce nu ne dorim. Însă atunci când o facem este important să ne îndeplinim promisiunile, să spunem adevărul și să fim oameni de încredere, așa cum ne dorim ca cei din preajma noastră să fie!