Nu există vârstă pentru fericire, există fericire și atât

Un suflet fericit nu ține cont de vârstă, el știe ce înseamnă să trăiești. Persoanele care se încadrează în această categorie au învățat cum să aprecieze bucuriile mici pe care viața le oferă și să profite la maxim de toate oportunitățile ce le ies în cale, astfel încât să se simtă mereu tinere.

A avea un suflet tânăr înseamnă să cunoști ce înseamnă bunăstarea și sănătatea. O modalitate a a-ți menține sufletul într-o stare optimă este să te înconjori de oamenii la care ții.

Îmbătrânirea înseamnă să accepți faptul că părul tău a devenit grizonat, că ai riduri și că începi să faci din ce în ce mai multe greșeli din cauza neatenției.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, este posibil să înceapă să te doară genunchii, iar șoldurile uzate s-ar putea să te împiedice să te miști la fel de ușor ca înainte. De asemenea, nu putem să uităm de celebrul sindrom al cuibului gol, adică acea tristețe ce apare atunci când copiii noștri cresc și părăsesc casa.

Cu toate acestea, este posibil să îmbătrânim cu demnitate, să fim puternici și optimiști în ciuda trecerii anilor. Când ești în vârstă, începi inevitabil să te confrunți cu anumite probleme, motiv pentru care este bine să iei măsuri pentru a-ți menține bunăstarea.

În acest scop, cel mai bun medicament este să te înconjori de oameni care au un suflet tânăr. Desigur, vorbim despre acei prieteni care îți sunt alături chiar și atunci când ai împlinit 60 sau 70 de ani, susținându-ți bunăstarea emoțională.

În fond, ridurile acoperă doar pielea, nu și sufletul. Din acest motiv, nu trebuie să renunțăm niciodată la dorința de a ne bucura de viață. Nu uita, dacă ai un suflet tânăr, vârsta nu contează!