Nu îmi mai dați sfaturi, știu să greșesc și singură!

Poti sa cauti sfaturi de la alte persoane, sa te inconjori numai cu persoane care iti dau sfaturi, dar intr-un final, decizia e a ta si numai a ta. Si atunci cand vine acel moment cand trebuie sa actionezi si esti singur si sprijinit cu spatele la acel perete imaginar…singura voce care conteaza cu adevarat e acea voce din mintea ta, acea voce care mereu iti spune ceva ce tu probabil deja stiai.

Toată lumea se pricepe la sfaturi , dar în final, tu eşti cel care va trebui să trăiască cu rezultatele acţiunilor tale, nu cei ce au dat sfaturi. Aşadar, logic e să fii tu cel care ia şi decizia de a acţiona într-un anume mod.

Intuiţia ta îţi vorbeşte doar ţie. Uneori, sfaturile logice şi raţionale pot intra în conflict cu ceea ce simţi în sufletul tău să faci. În aceste cazuri, e mai bine să-ţi urmezi instinctele, indiferent ce spun cei din jur. Pentru că singurul mod de a trăi o viaţă împlinită este să-ţi asculţi chemarea din adâncurile fiinţei tale – cele mai ascunse vise, doruri şi dorinţe – cele pe care doar tu le ştii, nu alţii. Cred ca toată lumea e de acord că e mai bine să duci o viaţă aşa cum ţi-o doreşti chiar dacă nu corespunde majorităţii, decât să corespunzi majorităţii şi să nu fii fericit cu viaţa pe care o ai.

„Muşchiul încrederii” slăbeşte dacă nu e folosit. E un lucru comun să căutăm aprobarea celorlalţi, dar e totodată primejdios, pentru că scade încrederea în sine. Cu cât cauţi mai mult să îi mulţumeşti pe ceilalţi, cu atât va scădea încrederea ta în propria gândire.

Luarea propriilor decizii e asemănătoare cu tonifierea musculară – cu cât iei mai multe decizii singur, cu atât mai uşor devine, tu devii mai puternic şi mai independent. Viceversa, cu cât te bazezi mai mult pe ceilalţi să ia deciziile pentru tine, cu atât se slăbeşte „muşchiul încrederii”. Ai încredere în capacitatea ta de a lua decizii.