Nu lăsa tristețea să pună stăpânire pe mintea ta. Află câteva metode de a-ţi îmbunătăţi rapid starea de spirit

Mulţi dintre noi şi-ar dori să cunoască reţeta fericirii sau măcar câteva mijloace rapide de a ne îmbunătăţi starea de spirit atunci când ne simţim obosiţi, descurajaţi sau fără vlagă. Raj Raghunathan, doctor în psihologie şi autor al unui blog despre fericire, ne dă răspunsul la această problemă, sub forma a cateva metode prin care oricine îşi poate îmbunătăţi starea de spirit.

Prima dintre acestea este angajarea într-o activitate fizică de intensitate ridicată, fie că aceasta înseamnă o alergare lungă sau un meci de fotbal.  Scopul acestei activităţi este creşterea pulsului şi, în consecinţă, distragerea atenţiei de la problemele ce au condus la o stare de spirit negativă.

A doua metodă este petrecerea timpului liber cu prietenii. Deşi, atunci când ne simţim deprimaţi, nu dorim să vorbim cu nimeni, socializarea joacă un rol foarte important, în special dacă cei cu care ne petrecem timpul sunt prietenoşi şi empatici.

O a treia metodă este alegerea unei ţinute elegante şi purtarea unui parfum plăcut chiar şi în cazul unei banale ieşiri în oraş de unul singur sau pentru cumpărături. O ţinută frumoasă are potenţialul de a ne îmbunătăţi şi postura, dar şi percepţia despre sine.

Rememorarea amintirilor plăcute este un alt mijloc prin care poţi să îţi îmbunătăţeşti starea de spirit.  Fie că vorbim despre o plimbare scurtă sau de o excursie de două zile, un picnic în mijlocul naturii, înconjuraţi de plante şi sunete ale faunei din zonă, natura ne relaxează şi ne ajută să avem o perspectivă mai bună asupra vieţii.